To je to što me zanima!

Nisu smjeli raditi: Inspekcija zatvorila pet lokala na Kvatriću

Što se tiče inspekcije cijena zaštićenih proizvoda, podsjetimo, u prekršaju je zatečeno, zasad, 14 trgovaca i proizvođača, koji su od 16. ožujka podizali cijene zaštićenih proizvoda
Vidi originalni članak

Državna inspekcija je zapečatila, i novčano kaznila pet ugostiteljskih objekata na zagrebačkoj tržnici na "Kvatriću", doznajemo. Neki su, neslužbene su informacije, radili iako to nisu smjeli, a neki pak, koji imaju mogućnost dostave hrane pa su smjeli raditi, nisu poštivali minimalne zadane higijenske standarde.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zatvorena je, koliko se može čuti, jedna buregdžinica i još jedan objekt za pripremu hrane, jedan kafić-restoran te jedna slastičarnica. Bit će zapečaćeni 30 dana, moraju platiti kaznu od 5000 kuna, a odgovorna osoba u njima još 3000 kuna. Kazna za obrt je 5000 kuna.

ALEMKA MARKOTIĆ 'Ljudi ovo nije film, ne vjerujem da netko želi korona party'

Što se tiče inspekcije cijena zaštićenih proizvoda, podsjetimo, u prekršaju je zatečeno, zasad, 14 trgovaca i proizvođača, koji su od 16. ožujka podizali cijene zaštićenih proizvoda. Kako neslužbeno doznajemo, svi kažnjeni trgovci su veliki trgovački centri - u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Varaždinu i Osijeku.

Ali su kažnjeni i proizvođači, odnosno prodavači dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih maski. U Zagrebu su trgovci kažnjeni zbog poskupljenja svježeg mesa, u Splitu zbog pekarskih proizvoda i piletine, u Rijeci jer su poskupjeli mlijeko, u Varaždinu brašno, a u Osijeku dječje pelene, dječju hranu, meso i brašno. O kojim je trgovcima riječ, zasad nije moguće otkriti.

VIDEO IZ BOLNIČKOG KREVETA Ispovijest zaražene: 'Korona je kao da imate staklo u plućima'

Za njih je predviđena kazna u iznosu od pet, do 20 puta većem od poskupljenja, za svaki tako prodani proizvod. Vlada je, podsjetimo, 16. ožujka donijela odluku prema kojoj određene vrste proizvoda - mlijeko, jaja, brašno, šećer, sol, pelene, voće i povrće te slično, ne smiju poskupljivati u odnosu na cijenu koju su imali 30. siječnja. Tko je poskupio od 16. ožujka, a inspekcija ga u tome otkrije, bit će kažnjen. Kažnjava se i odgovornu osobu u trgovini, sa 3000 do 15.000 kuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 138

  • floydri 23.03.2020.

    Ogromnu novčanu kaznu, u visini godišnjeg prometa kafića, 5 godina zatvora i doživotna zabrana rada kafića, kao i otvaranje bilo kakvog drugog obrta, poduzeća....

  • Špic 21.03.2020.

    A jesu li vlasnici sada u zatvoru???!!!

  • MOKKA22 21.03.2020.

    takve eliminirati trajno,objaviti imena vlasnika,u gulag ih poslati

Komentiraj...
Vidi sve komentare