To je to što me zanima!

Niže plaće za 240.000 radnika zaposlenih u javnom sektoru

Branko Grčić je najavio da će se smanjiti dodaci na staž u iznosu od 200 kuna mjesečno po zaposlenom da bi se proračunu u ovoj godini uštedjelo pola milijarde kuna
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić najavio je smanjivanje dodataka na plaće za 240.000 zaposlenika u javnom sektoru. Mjere su to koje će, kazao je gostujući na Hrvatskom radiju, državnom proračunu ove godine uštedjeti oko pola milijarde kuna.  Ukinut će se dodaci na staž u iznosu od 200 kuna mjesečno po zaposlenom.

- Deficit nam je ogroman. U ovoj godini 7,7 milijardi kuna treba skinuti iz proračuna. Naša je strategija pola-pola: dakle, pola novca skinuti na prihodovnoj strani, a pola na rashodovnoj. Oko 3,6 milijardi kuna treba naći na rashodovnoj strani. Prostor za uštede mali je, ali moramo ga naći. Plan je svega 500 milijuna uštedjeti na dodacima na plaći. Dakle, ne dira se u plaće, nego u dodatke na plaći. Koji su to dodaci? Ostavite to nama u Vladi da vidimo ovih dana, pa i u pregovorima s Komisijom, jer moramo sve to uskladiti da sve mjere koje donosimo budu prihvatljive s mjerama EDP procedure (prekomjernog deficita). I onda ćemo tek s tim paketom ići van' - kazao je Grčić u emisiji 'A sada Vlada'.

Idi na 24sata

Komentari 247

  • mortiis 13.02.2014.

    Ma treba napravit UDAR na : htv ,banke, političare ,kapitaliste,menadžere,loše poslodavce,tajkune,povlaštene novinare koji primaju od političara ogromne novce da bi nas lagali i obmanili,sve one koji nemaju poštovanja prema radnicima što financijski što moralno.

  • nena66 13.02.2014.

    Prvo treba promjeniti zakon da ne trošimo na one koji su otišli, na razne Šegone,Sanadere i ostale i evo nam uštede.Bit će još i viška u proračunu

  • ljubica ljubičica_1 13.02.2014.

    Prvi put podržavam ovu vladu .Vrime je da ovi na državnim jaslama isto nose teret ovog društva.Dosta su bili zaštićeni ko Lički medvedi.I ugovor za stalno radno mjesto triba ukinut.Mi koi radimo u velikim privatnim tvrtkama imamo ugovore na dvi godine i ako zadovoljavamo on se automatski produžuje. ako ne knjižica u ruke.Zato mi radimo i po deset sati dnevno .Ali smo i plaćeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare