To je to što me zanima!

Nizozemski kler je seksualno zlostavljao tisuće djevojaka?

Svećenici su najviše silovali u crkvama ili prostorijama koje oni koriste, a manji broj djevojaka pretrpjelo je zlostavljanje u svojim domovima prilikom posjeta svećenika
Vidi originalni članak

Svećenici katoličke crkve su od 1945. do 2010. godine seksualno zlostavljali desetine tisuća djevojaka u Nizozemskoj, objavljeno je u ponedjeljak u Amsterdamu, javlja B92. 

Podaci su to do kojih su došli istraživači Nezavisnog odbora za istragu zločina svećenika koji je formirala nizozemska Biskupska konferencija po nalogu vlade, a u svom izvještaju objavili su podatak da je čak 40 posto anketiranih žena priznalo da su ih silovali svećenici ili njihovi pomoćnici, no nemoguće je otkriti stvarni broj, dodaje se. 

Temeljem svjedočenja žrtava utvrđeno je da se najveći broj silovanja događao u crkvama ili prostorijama koje koriste svećenici, a nešto manje djevojaka pretrpjele su zlostavljanja u svojim domovima prilikom posjeta svećenika, prenosi Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • 12.03.2013.

    Ako je ovo istina, onda je prestrašno i apsolutno meni neshvatljivo.

  • user_122561 12.03.2013.

    I DI SU SAD TI SVI VELIKI VJERNICI??!? Zasto sada ne branite papu i svecenike???? Ja sam vjerovao u sve to i cak bio ministrant kao klinac pa znam sta rade i kako rade a ovo za ovakve stvari treba vjesati ko sto su i oni vjesali kad im se prohtijelo ili kad je netko rekao da je vjestica jel tako???!? Sve mi se zgadilo u vezi vjere a za crkvu i vatikan pogotovo jer grcaju u zlatu,autima,vilama itd......Mislim da bi ovo trebala biti najveca parodija u povijesti, temelj CRKVE : NISTA MATERIJALNO SAMO DUHOVNO....hahahhaha neka mi sad netko kaze zasto onda od obicnih svecenika pa do pape svi vozikaju preskupe aute piju najbolja vina iz zlatnih kaleza i nosi lancine oko vrata?!?!? PRODAJTE SVE TO NAHRANITE SIROTINJU I GLADNE?!? Malo sutra....

  • rekonstrukcija 12.03.2013.

    ma nije to istina, svećenicima dragi Bog to nebi dopustio

Komentiraj...
Vidi sve komentare