To je to što me zanima!

Njegove bivše traže i u Italiji: HIV-om je zarazio 10 djevojaka

Bivše djevojke Daniela Decua na njegovom su sprovodu saznale da je bio zaražen HIV-om. Pošto je godinu dana živio u Italiji, istražitelji sada tamo traže nove žrtve
Vidi originalni članak

Rumunjski tužitelj objavio je da je još osam djevojaka koje su spavale sa Danielom Decuom (24) pozitivno na HIV. Da je mladić zaražen, doznale su tek na njegovoj sahrani. Navodno se njih 40-ak testiralo, a dvije su već ranije saznale da su pozitivne.

A potraga za njegovim bivšima proširila se i na Italiju nakon što je njegova majka Elena (45) priznala da je Daniel godinu dana živio u toj zemlji, uglavnom tulumareći, a preminuo je godinu dana nakon što se vratio kući.

Iako je bio registriran kao oboljeli i to od svoje pete godine, o tome se doznalo tek nakon objave nalaza obdukcije. Prije toga, za Danielovu tajnu znala je samo mama i liječnik Cornel Stanciu koji je svima htio obznaniti da je Daniel zaražen HIV-om, no nakon što mu je Elena zaprijetila tužbom, odustao je. 

- Sve njegove djevojke su znale da je od malena bolestan. Ne znam zašto sada lažu. Dani je išao psihologu da ga pripremi na život s tom bolešću, a ja sam mu od njegove 12. godine ponavljala da mora koristiti zaštitu. Moj je sin nosio kondome u džepu non-stop, kazala je mama i dodala da podržava istragu te da želi da istina izađe na vidjelo kako bi joj sin mogao počivati u miru. 

- Umro je od tuberkuloze, ne od komplikacija s HIV-om, kazala je. No, kako javlja Australia News, upravo je tuberkuloza česta posljedica oboljenja i za 25 posto smrti ljudi zaraženih HIV-om kriva je tuberkuloza. Daniel i još nekoliko djece se navodno zarazilo u bolnici na liječenju. 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • otilliaOS33 21.11.2014.

    impozantan broj partnerica je imao, sada majka brani sina daje nosio kondome u džepu non-stop.... pitanje je da li je iste i koristio....ono još strašnije je to što njegove partnerice nisu znale da su zaražene.... pa postoji velika vjerovatnost da su i one širile HIV dalje, a da nisu ni bile svjesne toga. ...na jednom ozbiljnom HR portalu o zdravlju netko je postavio pitanje koliku sigurnost pruža kondom protiv infekcije HIV-a.....i doktor između ostalog odgovori: 'Kondom koji je jednom upotrijebljen ne smije se ponovo koristiti.'

  • 20.11.2014.

    Ova majka nije čista majke mi...kakva majka takav sin, očigledno

  • MyaMikic 20.11.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare