To je to što me zanima!

Njemačka gradi još jedan LNG terminal, spremnici popunjeni

U Lubminu na krajnjem sjeveroistoku Njemačke u utorak je započela gradnja još jednog terminala za prebacivanje ukapljenog plina (LNG)
Vidi originalni članak

Istodobno Savezna agencija mreže javlja da su njemački spremnici plina popunjeni preko 90 posto.

„Ovo su dobre vrijednosti, no unatoč tomu moramo i dalje primjenjivati mjere štednje“, rekao je direktor Savezne agencije za mreže Klaus Mueller.

'DOBRO JE ŠTO PLIN TEČE' Energetski stručnjak: Hrvatska nije toliko ovisna o ruskom plinu, spašava nas LNG terminal

Njemačka vlada slijedi postavljeni cilj da ima popunjene spremnike plinom od 95 posto do početka studenog. Zalihe u spremnicima bi trebale osigurati stabilnost opskrbe plinom krajnjim korisnicima u slučaju potpunog prestanka isporuke plina iz Rusije.

U međuvremenu je Norveška za Njemačku postala najveći dobavljač plina. Povećana je i količina plina koji dolazi plinovodima iz Nizozemske i Belgije. Kako je najavljeno, od listopada bi trebao početi protok plina preko francuske mreže.

U Lubminu, na krajnjem sjeveroistoku Njemačke, započela je gradnja još jednog terminala za prebacivanje ukapljenog plina (LNG).

Njemačka do početka energetske krize i smanjenja isporuke zemnog plina iz Rusije nije posjedovala niti jedan LNG terminal, a do početka sljedeće godine s radom bi trebalo početi ukupno njih šest.

IZAZVALO UZBUNU Eksplozija u velikom američkom LNG terminalu: Plin će kasniti u Europu najmanje tri tjedna

Ministarstvo gospodarstva procjenjuje da bi Njemačka do kraja sljedeće godine trebala biti u potpunosti neovisna o ruskom plinu.

Njemački kancelar Olaf Scholz krajem tjedna putuje na Bliski istok gdje bi, kako se najavljuje, jedna od glavnih tema bilo osiguravanja daljnjih količina ukapljenog plina.

Ugovori o pojačanom uvozu ukapljenog plina u međuvremenu su postignuti s Kanadom i Katarom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • be yourself 20.09.2022.

    Po kojoj će cijeni kupovati plin od Amerikanaca koji se vozi brodovima preko Atlantika i kolika će biti cijena proizvoda proizvedenih od tog skupog plina?

  • fra SEBO. 20.09.2022.

    Svi ovi su nule u svim komentarima.

  • fra SEBO. 20.09.2022.

    Plaćaju Dojče obaveznici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare