To je to što me zanima!

Njemačka i Francuska ulažu u modernizaciju željeznica

Dva državna željeznička poduzeća ulažu u projekt automatskog povezivanja teretnih vlakova. Trenutno se teretni vagoni u Europi još uvijek spajaju ručno, kao i prije stotinu godina, a postupak oduzima puno vremena
Vidi originalni članak

Deutsche Bahn i francuski SNCF najavili su milijardu eura ulaganja u modernizaciju prijevoza tereta koji bi trebao ubrzati uslugu u cijeloj Europi, pozivajući EU da financijski podupre njihov projekt.

Dva državna željeznička poduzeća ulažu u projekt automatskog povezivanja teretnih vlakova. Trenutno se teretni vagoni u Europi još uvijek spajaju ručno, kao i prije stotinu godina, a postupak oduzima puno vremena.

Deutsche Bahn je na više od 6.000 kilometara pruge u matičnoj Njemačkoj, te u Austriji i Švicarskoj testirao digitalno automatsko spajanje (DAK), koje bi trebalo biti prošireno i na Francusku.

Automatsko povezivanje zahtijevat će novu opremu za gotovo pola milijuna teretnih vagona u Europi, istaknuo je njemački operater, upozorivši da je nužno rješenje na europskoj razini budući da teretni vlakovi često prelaze granice.

Deutsche Bahn i SNCF predlažu šest do osam milijardi eura ulaganja i traže od Bruxellesa pravni i financijski okvir za projekt.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare