To je to što me zanima!

Njemačka pod vodom, a Laschet se smije. Morao poslati ispriku

U jednom trenutku, dok se predsjednik obraćao okupljenima, na snimci je u pozadini vidljivo kako Laschet i njegov suradnik razgovaraju i pritom se smiju što su mnogi zbog ozbiljnosti situacije i trenutka ocijenili neukusnim
Vidi originalni članak

Demokršćanski kandidat za kancelara na parlamentarnim izborima u Njemačkoj Armin Laschet ispričao se u nedjelju zbog smijanja tijekom obilaska poplavom pogođenih područja dan ranije.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Žalim zbog dojma koji je nastao nakon jednog razgovora. To je bilo neprimjereno i zbog toga mi je žao. Nama sudbina pogođenih leži na srcu - poručio je Armin Laschet (Kršćansko-demokratska unija CDU) preko Twittera.

PRVI PAKET POMOĆI Hitna pomoć nakon katastrofe: Njemačka daje 300 mil. eura

Isprika se odnosi na jednu situaciju tijekom zajedničkog obilaska s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom poplavama pogođenih područja u gradu Erfstadtu u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija kojoj je Laschet na čelu.

U jednom trenutku, dok se predsjednik obraćao okupljenima, na snimci je u pozadini vidljivo kako Laschet i njegov suradnik razgovaraju i pritom se smiju što su mnogi zbog ozbiljnosti situacije i trenutka ocijenili neukusnim.

- Način na koji se Armin Laschet, u trenutku kada se predsjednik obraća pogođenima, u pozadini neozbiljno ponaša, je bez poštovanja i zaslužuje osudu - rekao je glavni tajnik Socijaldemokratske stranke Njemačke Lars Klingbeil u razgovoru za Bild am Sonntag.

UŽIVO: POPLAVA STOLJEĆA Borba s vremenom: Više od 160 mrtvih, čak 600 ozlijeđenih u poplavama u zapadnoj Europi

Na društvenim mrežama se brzo pojavila gomila osuda Laschetovog ponašanja tijekom boravka u teško pogođenom Erfstadtu. Bivši predsjednik Njemačkog etičkog vijeća, Petar Dabrock je Laschetovo ponašanje opisao kao „pomanjkanje pijeteta prema žrtvama“.

U Erfstadtu i okolici se zbog porušenih kuća koje je odnijela bujica još mnoge osobe vode kao nestale.

Broj žrtava u pogođenim područjima gdje su u noći sa srijede na četvrtak obilne kiše izazvale izlijevanje rijeka iz korita, popeo se u nedjelju prijepodne na 156.U pogođenim područjima u saveznim pokrajinama Sjeverna Rajna-Vestfalija i Porajnje-Falačka broj žrtava se u međuvremenu popeo na 155.

Armin Laschet bi, prema sadašnjim ispitivanjima javnog mijenja, nakon parlamentarnih izbora krajem rujna mogao na kancelarskoj poziciji naslijediti Angelu Merkel koja se nakon ovih izbora povlači iz politike.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Dalibor0704 18.07.2021.

    Ljudi skupljaju po blatu ostatke svoje imovine, a on uživa u vicevima. Taj im treba za lidera.

  • MagikRatt 18.07.2021.

    Ne kužim, kaj se čovjek ne smije smijati?

  • urnebes 18.07.2021.

    zašto bi smijanje trebalo bit problem izuzev ako se nije veselio ovoj tragediji, neke čudne norme ponašanja, uostalom nije za mikrofonom prasnuo u smijeh, nego u pozadini ko zna iz koji razloga ili što je netko nešto izvalio, ovo je ko naručeno lažnim moralistima jer nešto drugo nemaju za ponudit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare