To je to što me zanima!

Njemačka podržala legalizaciju rekreative upotrebe kanabisa

Prijedlog zakona, koji tek treba odobriti parlament, dopušta odraslim osobama posjedovanje do 25 grama droge i uzgoj najviše tri biljke.
Vidi originalni članak

Njemačka vlada u srijedu je podnijela sporni zakonski prijedlog za legalizaciju rekreacijske uporabe i uzgoja marihuane što je u skladu sa svjetskim trendom liberalizacije zakona o kanabisu.

Prijedlog zakona, koji tek treba odobriti parlament, dopušta odraslim osobama posjedovanje do 25 grama droge i uzgoj najviše tri biljke.

Vlada lijevog centra kancelara Olafa Scholza nada se da će zakon obuzdati crno tržište, zaštititi potrošače od kontaminirane marihuane i smanjiti opterećenje pravosudnog sustava.

JOŠ JE DVOJE OZLIJEĐENIH Munja ubila muškarca u njemačkom pivskom vrtu

Ako parlament odobri taj zakon, Njemačka će biti zemlja s jednim od najliberalnijih zakona o kanabisu u Europi.

Oporbeni konzervativci upozoravaju da će takav zakon potaknuti upotrebu marihuane, a vlastima time zadati još više posla. 

Legalizacija marihuane u rekreativne svrhe potaknula je rast konzumacije i zdravstvenih problema povezanih s kanabisom, zaključila je u ožujku agencija UN-a za droge.

Scholzova vlada već je ublažila izvorne planove koji su podrazumijevali rasprostranjenu prodaju kanabisa u ovlaštenim trgovinama diljem zemlje.

TEHNIČKI KVAR Berlin stavlja van uporabe dva aviona nakon što je ministrica Baerbock zapela u Abu Dhabiju

Umjesto toga, rečeno je da će pokrenuti pilot projekt za mali broj licenciranih trgovina u nekim regijama kako bi se testirali učinci komercijalnog lanca opskrbe kanabisom na javno zdravlje, zaštitu maloljetnika i crno tržište.

Mnoge zemlje u Europi već su legalizirale kanabis u ograničene medicinske svrhe, uključujući Njemačku 2017.

Neke su zemlje dekriminalizirale korištenje kanabisa u druge svrhe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mgrdasi1 17.08.2023.

    Svi smo mi u Hrvatskoj kolektivno "popušili", ne vjerujem u droge ili rekreativno pušenje marihuane, možda ima neku medicinsku vrijednost.

  • Chani Kynes 16.08.2023.

    Veselim se i opuštam, rekreativno, bez marihuane.

  • Fico68 16.08.2023.

    pa ima je na svakom ćošku, sta ce vam prodavnice,u zg besplatna dostava

Komentiraj...
Vidi sve komentare