To je to što me zanima!

Elizabetu Mađarević povukli iz veleposlanstva i suspendirali je

Prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu je pisala na društvenim mrežama o "bijeloj Europi" i zbog islama je prozivala njemačku kancelarku Angelu Merkel
Vidi originalni članak

Elizabeta Mađarević suspendirana je i povučena s mjesta prave tajnice veleposlanstva u Berlinu, a Inspekcija Ministarstva vanjskih i europskih poslova predložila je da joj se izrekne najteža disciplinska mjera, a to je otkaz, piše Jutarnji list.

Njemački mediji su šokirani izjavom hrvatske diplomatkinje

Post Elizabete Mađarević, prve tajnice hrvatskog veleposlanstva u Berlinu postao je tema i u njemačkim medijima. DPA piše kako je diplomatkinja 8. kolovoza, pored slike hrvatskog Jadrana, napisala: "Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest”.

SKANDALOZNI STATUSI NA FEJSU Ovo je hrvatska diplomatkinja: 'Bijela Europa je čista Europa'

- Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova se distanciralo i oštro je odbacilo takve izjave i diplomatkinju je pozvalo na razgovor u Zagreb. Sve se događa uoči hrvatskog predsjedanja Europskom unijom koje počinje iduće godine - navodi DPA. Pišu i kako je Mađarević najprije rekla kako je kako privatna osoba izrazila svoje mišljenje da bi kasnije tvrdila da su joj hakirali profil. DPA navodi i Index koji tvrdi da Elizabeta Mađarević već godinama širi rasističke i ksenofobne ideje internetom.

PLENKOVIĆ O DIPLOMATKINJI: 'Ako joj profil nije hakiran, to je onda katastrofa. To se ne radi'

Zbog islama je prozivala njemačku kancelarku Angelu Merkel te joj zamjera “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Njemačkoj. O ovom slučaju su izvijestili i Stern, der Standard, Handelsblatt, Neue Dresdner Nachrichten, ali i austrijski mediji poput Kronen Zeitunga. 

Idi na 24sata

Komentari 156

  • patagonija 20.08.2019.

    Taj nasilni upad u EU bez ikakvih dokumenata i to pretezno muskaraca u najboljim godinama je prešao crvenu liniju zbog broja osoba pa je EU u opasnosti. Treba to rjesavati u zemljama odakle dolaze

  • Miške 20.08.2019.

    Da je ostala pri svom stavu i podnijela konzekvence, bila bi heroina ,ovako je obična zvizda. Radman je kadar i kopija Mate Granića i tu vidi šansu za svoju promiđbu. Marko Veselica se zbog svog političkog uvjerena odrekao briljantne karijere sveuč. docenta i rađe otišao u zatvor nego da se odrekne svojih uvjerenja..

  • Voltaire_ 19.08.2019.

    Lazna demokracija u EU gdje je zabranjeno reci istinu ):

Komentiraj...
Vidi sve komentare