News

Komentari 142

Ovo je hrvatska diplomatkinja: 'Bijela Europa je čista Europa'

Ovo je hrvatska diplomatkinja: 'Bijela Europa je čista Europa'

Elizabeta Mađarević, prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu, objavila je skandalozni komentar u kojem ističe kako je 'čista i autentična Europa s bijelim Europljanima' najbolja reklama za godišnji odmor

Elizabeta Mađarević prva je tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu. Ova diplomatkinja iz glavnog grada Njemačke preko društvenih mreža, međutim, širi skandalozne rasističke, ksenofobne i homofobne stavove, objavio je Index.

- Uvijek je bila otkačena. Njezini napisi na društvenim mrežama uopće nas ne iznenađuju - rekao nam je sugovornik iz diplomacije.

Dodali su da je Elizabeta Mađarević, koja već godinama širi rasističke i ksenofobne ideje internetom, u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu došla tijekom mandata Gordana Grlića Radmana, trenutačnog ministra vanjskih i europskih poslova.

Ipak, najnovijim statusom na društevoj mreži, koji je objavila 8. kolovoza, Mađarević je nadmašila samu sebe. Pored slike hrvatskog Jadrana, napisala je:

“Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani, kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest”.

Morala je proći sigurnosnu provjeru

Ministarstvo vanjskih poslova na šokantne stavove koje javno izražava njihova diplomatkinja nije imalo komentar. Zvali smo više puta Ured glasnogovornika, rekli su nam da će nam odgovoriti samo na pisani upit.

Kako doznajemo, Mađarević je, baš kao i svi ostali koji odlaze odraditi mandat u inozemstvo, morala proći provjeru sigurnosnih službi.

Međutim, čini se da njima u njezinu slučaju ništa nije bilo upitno.

Mađarević na Facebooku širi i anti-LGBT propagandu pa u jednom postu u vezi LGBT ljudi piše da je “moguće ozdraviti i osloboditi se sve te nemoralnosti i psiholoških poremećaja”.

Vjeruje čak i da je homoseksualizam povezan s pedofilijom.

Podržava lobističku organizaciju Campaign Life Coalition, koja se bori protiv istospolnih brakova, seksualnog odgoja u školama, homoseksualnosti i bluda.

Mađarević često ističe svoje kršćanstvo i na Facebooku i u svojim tekstovima, a verzija koju promovira prilično je bliska stavovima Željke Markić i udruge U ime obitelji. Na internetu je podijelila i članak s ultrakatoličkog portala Lifesitenews, u kojem se poziva da Katolička crkva izbaci sve one vjernike koji podržavaju pravo žene na pobačaj.

Plaćamo je 3000 eura mjesečno

Islam joj je bolna točka.

Zbog njega se okomila i na njemačku kancelarku Angelu Merkel te joj zamjera “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Njemačkoj.

“Europo, moraš naučiti reći ne i izgraditi svoje samopoštovanje i kršćanski identitet koji je stvorio najrazvijenije dijelove svijeta”, napisala je u jednom od postova, a uvjerena je da migranti dolaze u Europu ne samo zbog socijalnih povlastica i europskih putovnica, nego i zbog političkih razloga islamizacije agende.

Zanimljiv je i njezin tekst u povodu ratifikacije Istanbulske konvencije, što Mađarević opisuje kao “tragediju” i dodaje da se “traže novi lideri”, što se može činiti kao napad na premijera Andreja Plenkovića.

Ljudska prava kvalificira kao “nepostojeća” te često i piše protiv ideje univerzalnih ljudskih prava. Problema ima i s Francuskom revolucijom te vrijednostima koje su iz nje proizašle.

Kao prva tajnica veleposlanstva prima plaću od oko 3000 eura.

Ovo su neki od njezinih stavova:

 

 

 

 

 

 

Najčitaniji članci