To je to što me zanima!

Njemački ministar vidi 'svjetlo na kraju tunela' dužničke krize

Uvjeren je da se 'vidi svjetlo na kraju tunela' te da je moguć preokret, nastavi li se sadašnjim smjerom. Podržava politiku solidarnosti, rasta i financijske discipline
Vidi originalni članak

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle za slovensko Delo je rekao da bi rujan mogao biti mjesec preokreta u dužničkoj krizi, ako se u EU održi sadašnji smjer. Uvjeren je da se 'vidi svjetlo na kraju tunela' te da je moguć preokret. Kaže kako je sadašnje razdoblje usporedivo prijelomnim trenucima '80-ih i '90-ih kada se odlučivalo o godinama i desetljećima pred nama. 

Dodao je i kako njemačka podržava politiku solidarnosti, rasta i financijske discipline, ali da odbijaju zajedničko jamčenje duga te da u tome nema promjene. Smatra kako bi zajednička jamstva za sve dugove ugrozila Europu. 

Znakove izlaska iz krize uz rastuće proeuropsko ozračje vidi i u državama s problemima koje su prihvatile reforme i pomoć europskih fondova. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • velicanstveni 23.09.2012.

    Lako je Švabama, njima niti je kad bilo krize niti će kad biti. Koliko su sranja po svijetu pravili, a uvijek su komandovali svima, i evo ih sad opet na vrhu.

  • Stara_1 23.09.2012.

    onaj tko otkupljuje zlatne poluge i skuplja ih, taj moze znati kako ce se zivjeti u narednim desetljecima.

  • Yassa 22.09.2012.

    ovaj lik mi se jako sviđa ali dioptrija mu izgleda nije dobra

Komentiraj...
Vidi sve komentare