To je to što me zanima!

Noćas tragično preminuo Ivan Parać, bivši vlasnik Pan-Peka, nekad poznat kao "kralj peciva"

Parać je pokrenuo Pan-Pek u obiteljskoj kući svog poslovnog partnera, imali su pet radnika. Prije dvije godine izašao je iz tvrtke u potpunosti, svoj preostali udio prepustivši Poljacima. Započeo je nekretninski posao
Vidi originalni članak

Noćas je iznenada je tragično preminuo Ivan Parać, bivši vlasnik Pan-Peka, u poslovnim krugovima nekad poznat kao "kralj peciva", javlja Jutarnji list. 

Karijeru je počeo u tvrtki INA- OKI, nakon čega kreće u vlastite poduzetničke vode i 1992. godine, zajedno s partnerima Vinkom Čilašom i Ivanom Validžićem, pokreće tvrtku Pan-Pek. Krenuli su sa samo pet zaposlenika u obiteljskoj kući poslovnog partnera. Za sebe je znao reći da su bili "pioniri smrznute proizvodnje u Hrvatskoj". Kako je posao cvao, već sedam godina kasnije grade  najmoderniju tvornicu pekarskih proizvoda te počinju suradnju s velikim trgovačkim lancima kao što su Kaufland, Lidl, Spar, Plodine. 

U siječnju 2021. Parać nakon prodaje preostalih 35 posto udjela u tvrtki poljskom fondu privatnoga kapitala PEF VII, kojim upravlja Enterprise Investors, izlazi iz nadzornog odbora. Posvetio se nekretninskom biznisu u kojem s Čilašom osniva tvrtku Tim -nekretnine, nakon čega su u Turnju kod Zadra započeli su gradnju vila i zgrada. 

Idi na 24sata