To je to što me zanima!

Noćna havarija obitelji kod Brača: Bura ih je nosila na hridi

Vlasnik je u 1:51 poslao SOS poziv, a Lučka kapetanija Split je vrlo brzo poslala brodicu 'Pojišan' prema njima. Olujni udari bure po visokim valovima jedrilicu su nosili prema hridima uvale Konopljikova
Vidi originalni članak

Spasioci su noćas u uspješnoj akciji na sigurno izvukli četveročlanu obitelji, čija je jedrilica bez pogona po olujnom nevremenu umalo završila na hridima otoka Brača, javlja Ministarstvo mora.

Na jedrilici Yara dugoj gotovo osam metara nalazili su se vlasnik iz Austrije, njegova supruga i dvoje djece. Vlasnik je u 1:51 poslao SOS poziv, a Lučka kapetanija Split je vrlo brzo poslala brodicu 'Pojišan' prema njima. Olujni udari bure po visokim valovima jedrilicu su nosili prema hridima uvale Konopljikova.

Spasioci su jedrilicu pronašli u 3:58 i oteglili je do luke Postira, kamo su pristali malo iza pet sati. Obitelj nije ozlijeđena i na brodu nema štete. Očevidom će utvrditi zašto je jedrilica ostala bez pogona.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bikerpula 18.07.2020.

    sidro nisu imali?

  • Orah 18.07.2020.

    Ti koji idu isploviti bilo bi dobro i vremensku prognozu po pratiti

  • 87f87f9f89g8 18.07.2020.

    A šta su išli jedriti..bolje da su doma ostali ali ne moraju tistranci negdje čačkati stalno jer im život ne bi imao smisla..

Komentiraj...
Vidi sve komentare