To je to što me zanima!

Norveška policija: Pucnjava u džamiji je pokušaj terorizma

Osumnjičeni je kod sebe imao nekoliko komada oružja. Kada je zapucao u džamiji su se nalazila trojica vjernika. Svladala ga je jedna osoba i predala policajcima
Vidi originalni članak

Norveška policija je priopćila u nedjelju da pucnjavu u džamiji u subotu u okolici Osla istražuje kao "pokušaj terorističkog napada".

- Otkrili smo da je napadač imao ekstremistička stajališta. Imao je ksenofobna stajališta, želio je širiti teror - rekao je policijski dužnosnik Osla Rune Skjold o mladom Norvežaninu.  

U napadu na islamistički centar Al-Noor u subotu poslijepodne u Baerumu, rezidencijalnom predgrađu Osla, jedna osoba je lakše ranjena.

Nekoliko sati nakon napada policija je pronašla tijelo jedne mlade žene, rođakinje osumnjičenoga u njihovoj kući, pa je otvorena istraga da se utvrdi povezanost ubojstva s pucnjavom u džamiji.

UBIO JE 9 LJUDI Objavili su identitet ubojice iz Ohija: Ubio je i svoju sestru

Tijekom ispitivanja osumnjičeni se branio šutnjom.

- Zaključili smo da se radi o pokušaju terorističkog napada - rekao je Rune Skjold.

Osumnjičeni je kod sebe imao nekoliko komada oružja. Kada je zapucao u džamiji su se nalazila trojica vjernika. Svladala ga je jedna osoba i predala policajcima.

JAŠAREVIĆ NEMA BRADU, ČITA... Izrešetao ambasadu, uskoro će na slobodu? 'Više nije vehabija'

U poruci koju je osumnjičeni postavio na internetu prije napada spominje "rat rasa" i odaje počast napadaču na dvije džamije u ožujku na Novom Zelandu kada je ubijena 51 osoba.

Vjerodostojnost poruke i identitet autora još se ne mogu sa sigurnošću utvrditi. (bs)

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 12.08.2019.

    Ajme majko koje ste vi kukavice, to je za ne povjerovati. Islamizacija Europe, postajemo manjina, uništiti će nam kulturu, bla, bla, bla, bla. U Europi živi oko 44 milijuna muslimana, to bi bilo oko 6% populacije Europe. A vi se bojite islamizacije Europe. To više govori o vama, a ne o nama.

  • 12.08.2019.

    Nemojmo se zavaravati , trebalo bi svima biti jasno ,kada padnu velike zemlje EU Njemačka ,Francuska ,Švedska Norveška i ostale, a to se upravo dešava na način da se EU islamizira sa Arapskim i ostalim muslimanskim svijetom iz Afrike itd. Vrlo brzo će postati jasno da će i male zemlje poput Hrvatske ,Slovenije, Srbije i ostalih postati multikulturalne. Znaju to Hrvatski političari i koje kakvi tz. domoljubi koji sebe tako vole nazivati ,pa se jako trude da što više novca smjeste na svoje računa,jer kada to vrijeme bude došlo ,oni će prvi dignuti sidra i otploviti , a narod će dobiti ono što je i zaslužio jer je cijelo vrijeme zatvarao oči ,ne želeći prihvatiti da smo već sada propala država, a zašto i zbog koga??? " Zna se"

  • 12.08.2019.

    Znači pucnjava u džamiji je terorizam, a kad gore crkve po Francuskoj o tome ni slovca. Lipo bogami.

Komentiraj...
Vidi sve komentare