To je to što me zanima!

Nose odijela i maske, dolaze na vrata da bi krali po stanovima

Iz policije pozivaju građane da u slučaju nenajavljenih posjeta ne otvaraju vrata dok ne provjere tko je posjetitelj i što želi. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani ulaženja u stan ili kuću o tome treba obavijestiti policiju
Vidi originalni članak

Više policijskih uprava upozorilo je u petak da su zaprimili dojave o sumnjivim osobama koje dolaze građanima na vrata pa se u aktualnim okolnostima zaštite od koronavirusa predstavljaju kao djelatnici civilne zaštite, a povjerenje građana koriste kako bi ih pokrali.

PRIJEVARA PUTEM APLIKACIJA MUP objavio: Ne nasjedajte na poruke koje vas traže podatke!

U policiji ističu kako su prevaranti muške i ženske osobe koji nose zaštitne maske i plava odijela, a lažno se predstavljajući prikupljaju podatke o osobama na pojedinim adresama.

MORAT ĆE PRIČEKATI... Zbog korone otkazane svadbe: Neki tuguju, a neki su se snašli

 Nakon što ih građani puste u stan ili kuću, iskorištavaju njihovo povjerenje i dovode ih u zabludu, ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana kako bi im ukrali predmete veće vrijednosti.

 Iz policije pozivaju građane da u slučaju nenajavljenih posjeta ne otvaraju vrata dok ne provjere tko je posjetitelj i što želi. 

 "Vjerodostojnost posjetitelja treba provjeriti bez otvaranja vrata kroz 'špijunku' ili korištenjem sigurnosnog lanca. Nikome ne treba davati ničije osobne podatke jer je njihovo prikupljanje protuzakonito", ističu u policiji.

 Ako je nepozvana osoba uporna u nakani ulaženja u stan ili kuću, dodaju, o tome žurno treba obavijestiti policiju na broj 192 ili susjede.

SMANJENJE EMISIJA PLINOVA Kako se korona širi svijetom, razina zagađenja u zraku pada

 Policija apelira na građane da pomognu svojim starijim susjedima koji su najčešće mete takvih prijevara na kućnom pragu.

 Informacija o pojavi ovog modusa prijevare proslijeđena je operativnom sastavu, odnosno svim policijskim službenicima na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • teach810 21.03.2020.

    Bolje bi bilo da ih neki mrgan pusti u stan i dobro ih umlati nek da zove policiju. Dok policija dodje, soli na rep

  • 21.03.2020.

    Ako meni dođu na vrata, odmah ih puštam u kuću : ). Imam lijepo dva podruma na dvije lokacije iz kojih se najglasnija fešta ne čuje, a kamo li potencijalno zapomaganje upomoć. "It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again." Taman si za vrijeme ove karantene stignem napravit kakvu god lampu ili prtljagu od ljudske kože.

  • Selo_malo 20.03.2020.

    Aktivirati instituciju prijekog suda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare