To je to što me zanima!

Brod koji nitko ne želi: Prošao Atlantik, ima petero zaraženih

Nijedna karipska luka ne želi prihvatiti pristajanje broda zbog bojazni od korona virusa, poručili su iz tvrtke Fred Olsen Cruise Lines koja upravlja kruzerom MS Braemar s putnicima zaraženim korona virusom
Vidi originalni članak

Transatlantski kruzer MS Braemar usidren je 40 kilometara od grada Freeporta na Bahamima jer mu tamošnje vlasti nisu dozvolile pristajanje u luku. Razlog? Najmanje pet slučajeva korona virusa među 682 putnika i 381 člana posade, piše CNN.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dvadeset putnika i još 20 članova posade, uključujući i liječnika, u izolaciji su jer su počeli osjećati simptome slične gripi.

Kruzer, koji je u vlasništvu britanske tvrtke Fred Olsen Cruise Lines, traži luku u kojoj bi mogao pristati, kao i dolazak dva liječnika i medicinske sestre, uz prijeko potrebnu hranu, gorivo i lijekove.

"Nijedna karipska luka ne želi prihvatiti pristajanje broda zbog bojazni od korona virusa. Naporno radimo da nađemo rješenje. Opcija je i da se vratimo, ali moramo vidjeti ", poručili su iz tvrtke vlasnika broda koji je otplovio iz Southamptona u Engleskoj.

"Ključno je da naši hosti dođu kući što brže i sigurnije", dodali su iz Fred Olsen Cruisea.

Putnici kruzera pretežito su Britanci, ali ima i Kanađana, Australaca, Belgijaca, Kolumbijaca, Iraca, Talijana, Nizozemaca, Novozelanđana, Norvežana i Šveđana. Većina putnika starije je životne dobi, što dovodi do straha kako se neizvjesnost nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MEDO 🐻 15.03.2020.

    Jadni ljudi...

  • zagorska puntarica opet 15.03.2020.

    Bem ti globalizaciju. I koji vrag nosi te ljude u ovakve škatulje dok je ovakva kataklizma?

  • 15.03.2020.

    Nek dodu u hr.mi sve primamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare