To je to što me zanima!

U vrijeme eksplozije na Trgu kamere snimile crveni Ford

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Načelnik PU zagrebačke kaže da u ovoj fazi ne znaju da li je riječ o eksplozivnoj napravi ili pirotehničkom sredstvu. Nikoga još nisu priveli na obavijesni razgovor
Vidi originalni članak

Oko 2.30 sati došlo je do eksplozije u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića nasuprot kućnog broja 6. Pri tome je oštećeno jedno staklo. Nije bilo ozlijeđenih i očevid je u tijeku, rekao je u 11 sati načelnik  na zagrebačkom PU zagrebačke Goran Burušić.  Rekao je i kako u ovoj fazi ne znaju da li je riječ o eksplozivnoj napravi ili pirotehničkom sredstvu.

- Moglo bi biti jedno i drugo. Izuzeli smo tragove i čekamo nalaze vještačenja - kazao je Burušić. Dodao je kako su prvu informaciju o eksploziji dobili od policajca koji se našao u zoni eksplozije.

- Zona oko Trga ima više objekata koji su pod video nadzorom. Prikupljamo i pregledavamo snimke. Molimo građane koji su bilo što primijetili što bi moglo biti povezano s eksplozijom da se jave na broj 192 - kaže Burušić. Naglašava i da zasad nisu nikoga priveli na obavijesni razgovor. O povezanosti s prošlim eksplozijama ne mogu govoriti. 

- Policijski službenici su razgovarali s prolaznicima koji su bili u široj zoni eksplozije. Čuli su eksploziju no nisu imali korisnih informacija - kaže Burušić. 

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, naprava je postavljena sa sjeverne strane spomenika banu Jelačiću, a postoji mogućnost da je riječ o eksploziji jačeg pirotehničkog sredstva poznatog kao topovski udar. Policija pregledava snimke nadzornih kamera, na kojima je vidljivo da je u vrijeme eksplozije na Trgu bio crveni auto Ford.

Ostojić: Klonio bi se priča o terorizmu

- Policijska uprava zagrebačka izvijestit će o noćašnjem događaju. Klonio bih se bilo kakvih priča da je riječ o terorističkom znaku i sličnom, obzirom da je oštećena jedna ploča. Vidjet ćemo što će PUZ reći o mogućem povezivanju s prethodnim napadima. Ne mogu ništa povezati, jer nije još ni policija povezala - rekao je Ranko Ostojić, ministar policije.

Pirotehničar pregledao kante  za smeće, ništa nije našao

Policija je zbog očevida ogradila mjesto eksplozije, a zastoja u tramvajskom prometu nema. Iza 11 sati traku su povukli iza Harmice odnosno prema Dolcu i Katedrali i trenutno tamo traže tragove. Iza 12 sati došao je i pirotehničar u specijalnom odijelu i pregledao pet kanti za smeće. Ništa nije našao. 

Podsjetimo, Zagreb su u siječnju potresle dvije snažne eksplozije, u srijedu 9. siječnja u Podsusedu, te 11. siječnja na autobusnoj stanici na Aleji Bologne. U drugoj eksploziji ozlijeđen je Vojislav Blažević kojeg policija sumnjiči da je naprave i postavio. 

Idi na 24sata

Komentari 390

  • JosipNedić 26.01.2013.

    čovječe komentiram nepismenost novinara koji su napisali članak i oni mi uklone komentar :D bravo!!

  • plavi-9 25.01.2013.

    Pa kako nisu imali koristi od građana koji su se zatekli u blizini odma su trebali prvog koji je bio najbliži osumnjićiti. Kako su to riješili sa Gospodinom Blaževićem.

  • tomo 28 24.01.2013.

    mislim da če bit još toga da tome nije ni blizu kraj.sljedeča bi mogla bit bliže saboru ili opet bliže željeznici tj. na glavnom kolodvoru

Komentiraj...
Vidi sve komentare