To je to što me zanima!

Nova karta situacije u Ukrajini: Došlo je do značajne promjene

Praktički cijeli sjever zemlje je oslobođen, uključujući nuklearku Černobil koja je često bila predmet brige. Ostala su dva prostora uz samu granicu s Bjelorusijom gdje se i dalje vode borbe
Vidi originalni članak

Najnovija karta situacije u Ukrajini, koju britansko Ministarstvo obrane objavljuje svaki dan otkako je počela ruska invazija, pokazuje velike promjene. Naime, područja oko Kijeva označili su oslobođenima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukrajinci su još za vikend objavili da su oslobodili velika područja sjeverno, sjeveroistočno i sjeverozapadno od Kijeva, a Britanci su sukladno tome ažurirali kartu. Tako na novoj karti možemo vidjeti da su Rusi potpuno odbačeni od Kijeva i okolice te su se morali povući do granice s Bjelorusijom.

KOMENTIRA: DANIJELA MIKOLA Rat u Ukrajini je kao i naš rat, a masakr u Buči kao Ovčara

Prema ovoj karti, praktički cijeli sjever zemlje je oslobođen, uključujući i toliko spominjanu nuklearku Černobil. Ostala su tek dva džepa uz samu granicu s Bjelorusijom gdje se još vode borbe.

Karta bilježi i ogromno oslobođenje teritorija od Kijeva prema istoku.

U nastavku se nalazi usporedba stanja u ponedjeljak i nedjelju. Bitno je napomenuti da do promjene nije došlo preko noći, već su Britanci odlučili detaljno ažurirati kartu, a time su potvrdili da smatraju ta područja oslobođenima od ruskih agresora.

Nedjelja:

Ponedjeljak:

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 08.05.2022.

    Zanimljivo,po vama Rusi gube a Ukrajina se sve više crveni?

  • VLADEK72 28.04.2022.

    Kako možete napisati " nova karta", a članak je od 05.04.2022.

  • Lui 14 07.04.2022.

    Oslobobođeno je šta? Nije istina, istina je ta da su se Rusi povukli sa tog djela. Nisam za Ruse ali pričajmo i pišimo istinu,koja je i nama nažalost postala jako strana riječ

Komentiraj...
Vidi sve komentare