To je to što me zanima!

Nova korona karta: Hrvatska u crvenom, a Zagreb je još gori

Crveno znači 14-dnevnu stopu 75 - 200 s udjelom pozitivnih većim od 4% te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih 200 - 500, a tamno crveno područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500
Vidi originalni članak

ECDC (Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti), objavio je novu korona kartu Europe. 

Kao i zadnja tri tjedna, cijela Hrvatska je u crvenom osim Zagreba koji je označen tamno crvenom bojom. 

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Video: U Australiji se nisu slagali s korona mjerama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200, s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500. U tamno crvenim područjima 14-dnevna stopa je veća od 500.

NOVE VAŽNE ODLUKE Stožer civilne zaštite donio 8 novih odluka: Produljili trajanje covid potvrda na godinu dana

Karta ECDC-a ima savjetodavnu funkciju, ali se neke države članice EU oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju. Primjerice, Hrvatska je sad u crvenom i to znači da će većina zemalja imati drugačija pravila za svoje građane koji se vraćaju iz naše zemlje. Morat će imati Covid potvrdu ili će morati u karantenu, sukladno propisima u pojedinim zemljama. Stanje na karti često je i vodič turistima i pokazatelj koliko je sigurno ići u neku zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • l1503 30.09.2021.

    Iduća 2 tjedna su ključna...

  • scoo_1 30.09.2021.

    sve zahvale kovid redarima pogotovo onim rukovodećim koji omogućavaju prijateljima koji imaju sale za svatove normalan rad, čak i ako netko dođe i napiše im kaznu oni to brišu. tako da ovo više nema smisla :)

  • 30.09.2021.

    Majke ti,novo je ovo,neka dva tri plaćenika sa po deset profila tiskaju minuse😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare