To je to što me zanima!

Nova pruga nakon 50 godina, a karte do kraja godine besplatne

Povodom otvaranja novoizgrađene pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec karte će narelaciji između Bjelovara i Zagreba biti besplatne od 15. prosinca do kraja godine. Skratit će se i vrijeme putovanja
Vidi originalni članak

Ugovor o sufinanciranju prijevoza potpisali su u ponedjeljak bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić, a tim ugovorom omogućit će besplatni prijevoz putnicima iz Bjelovara prema Zagrebu do kraja godine. Radi se o putovanju vlakom na novoizgrađenoj pruzi Sv. Ivan Žabno - Gradec i to je prva pruga koju su u Hrvatskoj izgradili nakon 50 godina. 

- Ta pruga jedan je od najvrjednijih EU projekta u ovom dijelu Hrvatske, a omogućit će da Bjelovar praktički ima prigradski prijevoz do Zagreba - istaknuo je Bajs. Dodao je da ova pruga izvlači Bjelovarsko-bilogorsku županiju izvlači iz prometne izoliranosti.

  - Vesele me i novi vlakovi koji će putnicima pružiti dodatnu kvalitetu putovanja - istaknuo je Bajs.

Željko Ukić objasnio je da će cijena karte od iduće godine, kad se počne naplaćivati, biti od deset do 25 posto niža od sadašnje jer se putovanje od Bjelovara do Zagreba skraćuje za 15-ak kilometara.

- I vrijeme putovanja do Zagreba smanjuje se na sat i 11 minuta, a kada se završi izgradnja drugog kolosijeka na pruzi Dugo Selo – Križevci, smanjit će se na 50 minuta - istaknuo je Ukić i dodao da će novom prugom Zagreb – Bjelovar prometovati sedam linija, a Bjelovar – Zagreb pet.

 - Postojeći vlakovi bit će klimatizirani, a uvodimo i jedan nagibni vlak i putnici će svakako osjetiti povećanje kvalitete, pogotovo ljeti - rekao je Ukić.

Pruga Sv. Ivan Žabno – Gradec duga je nešto više od 12 kilometara, a izgradnja je stajala 240 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto troškova pokriveno iz EU fondova.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kašun 11 10.12.2019.

    Idemo se na vlačiti

  • luna5 09.12.2019.

    za idučih 50 bumo sve prodali

  • kompirko 09.12.2019.

    12 km nove pruge u zadnjih 50 godina...ja ću se ranit. A Tito vam je cijelu Yugoslaviju povezao vlakom...imate se s čim pohvalit, naravno ipak ste dali 15 posto kapitala

Komentiraj...
Vidi sve komentare