To je to što me zanima!

Nova rupa na Floridi: U ponor propalo 30% skupocjene vile

Ponor promjera između 13 i 15 metara pojavio se točno ispod vile u Summer Bay Resortu na Floridi. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a svi stanari su odmah evakuirani
Vidi originalni članak

U ponedjeljak se vila u Summer Bay Resortu na Floridi urušila u ponor promjera između 13 i 15 metara. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Evakuirano je 20 ljudi koji su odsjeli u toj vili, ali evakuirane su i vile u blizini ponora, prenosi Associated Press.

Više od 30 posto vile koja se sastoji od 24 objekta propalo je u zemlju. 

Florida ima dugu povijest u borbi s ponorima koji uzrokuju milijune dolara štete u državi godišnje. 1. ožujka, ponor ispod kuće u Sefneru, oko 100 km jugozapadno od Summer Bay Resorta, progutao je čovjeka koji je bio u svom krevetu. Njegovo tijelo nikada nije pronađeno. 

Stvaranje takvih ponora na Floridi je zbog specifične geologije. Naime, cijela država leži na vapnencu koji je porozan i lako se rastapa vodom, a sloj zemlje iznad vapnenca je od gline. Tamo gdje je sloj gline deblji tlo je sklonije stvaranju ponora.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • IVICA1984 12.08.2013.

    a covjek si je stel samo podrum prosirit.

  • kung fu panda 12.08.2013.

    prodajem vilu sa dobrom ventilacijom i velikim otvorenim prostorom

  • zof 12.08.2013.

    Sad će vlasnik dati oglas za prodaju: "Prodaju se 2/3 vile u elitnom naselju Summer Bay Resortu na Floridi. Trećine nisu međusobno spojene. Iz svake trećine ima lijepi pogled na drugu trećinu. Srednja trećina je besplatna.."

Komentiraj...
Vidi sve komentare