To je to što me zanima!

Nova ruska raketa pogađa ciljeve udaljene čak 11.000 km

Novi raketni sustav zamijenit će dosadašnji Topol-M sustav, no upotreba rakete bit će upitna zbog sporazuma Novi START kojeg su potpisale Rusija i SAD
Vidi originalni članak

Rusija je novinarima u regiji Ivanovska u europskom dijelu njihove države predstavila novi raketni sustav "Yars" poznat kao i RS-24 te SS-X-29, a koji ima mogućnost pogoditi nekoliko ciljeva udaljenih čak 11.000 kilometara. 

Novi raketni sustav zamijenit će dosadašnji Topol-M sustav, no upotreba rakete bit će upitna zbog sporazuma Novi START kojeg su potpisale Rusija i SAD. Ugovor je, naime, potpisan kako bi se izbjeglo gomilanje nuklearnog oružja.

Raketni sustav u vojsku je stigao prije nekoliko mjeseci, no dosad ga nije vidio nitko osim znanstvenika i vojnika. 


Idi na 24sata

Komentari 39

  • FallenMessiah 25.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • pješak 24.09.2011.

    Lako je u miru pokazivati to oružje, ali kad bi došlo do nečeg nastao bi kaos jer i druga strana ima takve rakete ili još jače! Ništa od te tehnike!

  • pješak 24.09.2011.

    Bilo bi to bajno i krasno kad protivnici ne bi s istom takvom ili još jačom uzvratili!

Komentiraj...
Vidi sve komentare