To je to što me zanima!

Nova snimka uklete Pavelićeve vile i tunela ispod Sljemena

Nakon rata, vila Rebar je pretvorena u dječje odmaralište i planinarsko-izletnički dom a kasnije u ekskluzivni hotel i restoran “Risnjak” koji je potom izgorio 1980.
Vidi originalni članak

Famozna vila Rebar i njeno podzemlje dan danas kriju mnoge tajne i nepoznanice. Pavelićeva rezidencija je uništena a točne okolnosti za uništenje nisu skroz poznate – premda se spekulira kako je bivši zaposlenik u trenutku očaja zapalio vilu do temelja, piše Telegram.

Vila je izgrađena 1942. godine na mjestu bivše lovačke kuće u šumi na južnim padinama Medvednice, točno iznad Gračana. Vila je zapravo bila drveni ljetnikovac s kamenim prizemljem i iznad njega nalazilo se tenisko igralište prema projektu arhitekta Ivana Zemljaka.

U periodu NDH, ovaj ljetnikovac pretvoren je u prebivalište poglavnika Ante Pavelića, koji je vojsci naredio da u Sljemenu izdubi tunele. On i njegova obitelj su se tamo trebali skloniti u slučaju panike. Tuneli sami po sebi navodno imaju kilometarski tok.

Više čitajte na Telegramu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • helidon 10.06.2015.

    Jedina prava država bez Dalmacije a sa Zemunom. Z.Dom

  • MaliOdPalube_1 10.06.2015.

    Kako mozete bit tako slijepi neki i nazivat ga herojem, Heroj je neko ko je htio predati dalmaciju fasistima? Heroj je neko ko je suradivao sa nacistima?heroj vas nije ni zivio u hrvatskoj nego italiji,zapamti u jasenovcu je ubijeno preko 100000,od toga je 15000 bilo hrvata,fuj....

  • BarbaraMikulic 10.06.2015.

    ja sam mislila da cu vidjet pavelica u tunelu

Komentiraj...
Vidi sve komentare