To je to što me zanima!

Nova Vlada FBiH s premijerom Nikšićem preuzela je dužnost

Premijer Nikšić je nakon pojedinačnih primopredaja po resorima okupio sedamnaesteročlani ministarski tim na zajedničkom sastanku
Vidi originalni članak

Novoimenovana Vlada Federacije BiH, predvođena premijerom Nerminom Nikšićem, bez problema je u srijedu preuzela dužnost nakon što je potkraj prošloga tjedna dobila potporu većine u Zastupničkom domu toga entiteta, unatoč snažnim prosvjedima aktivista i dužnosnika SDA, stranke koja je završila u oporbi.

Premijer Nikšić je nakon pojedinačnih primopredaja po resorima okupio sedamnaesteročlani ministarski tim na zajedničkom sastanku.

ODBIO MITO Zastupnik Uzunović: SDA mi je nudila 1,5 milijuna eura da ne podržim novu vladu BiH...

U zgradi federalne vlade u Sarajevu nije, međutim, bio donedavni premijer Fadil Novalić, koji je nedavno nepravomoćno osuđen u korupcijskoj aferi vezanoj za nabavku respiratora u vremenu epidemije koronavirusa.

Novu Vladu Federacije čine ministri iz stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i probošnjačke i građanske grupacije koju predvodi SDP BiH.

ODLUČILI NA SJEDNICI VODSTVA Čović: Krišto kandidatkinja za novi saziv Vijeća ministara, a Bradara za predsjednicu FBIH

Tijesnom većinom, uz 51 glas u Zastupničkom domu, nova je vlada potkraj prošloga tjedna dobila potporu te je prvi put nakon 21 godine iz vlade izostala najveća bošnjačka Stranka demokratske akcije. Njezini aktivisti i članovi su za vrijeme održavanja sjednice organizirali prosvjede, napali nekolicinu zastupnika i upućivali im prijetnje.

Vlada je izabrana nakon intervencija visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, koji je deblokirao entitet Federaciju BiH nakon što je predstavnik SDA i bošnjački dopredsjednik entiteta uskraćivao potporu novoj vladi.

IZBORNA REFORMA Andrej Plenković s Krišto i Čovićem pozdravio imenovanje nove vlade Federacije BiH

Posljednjih osam godina u vladi Federacije BiH su bili isti ministri budući da se HDZ BiH i SDA nisu mogli dogovoriti o imenovanju novoga saziva nakon izbora 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare