To je to što me zanima!

"Nove kiše ne mogu nam ništa, sve smo izgubili"

Meteorolozi su najavili kišovit vikend, a oko V. Gorice u poplavljenom području voda je još do koljena. Očajni mještani ne mogu poduzeti ništa
Vidi originalni članak
VELIKA GORICA: SVE JE UNIŠTENO, NE BOJIMO SE POPLAVA
Deseci bagera i kamioni puni pijeska u petak su u Čičkoj Poljani ubrzano dovršavali radove na puknutom dijelu nasipa. Meteorolozi su najavili oblačno vrijeme s kišom, ali napominju kako padaline ne bi trebale biti obilne kao prošli vikend. Na Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti može pasti od 30 do 50, a u Gorskom kotaru i Lici oko 100 litara po četvornome metru. U poplavljenom području oko Velike Gorice stanovništvo nije zabrinuto zbog najavljene kiše. Vatrogasci obilaze potopljene kuće i ispumpavaju vodu iz dvorišta.
- Vode još imamo dosta oko kuće i ne postoji nikakav poseban način da se pripremimo za nove poplave. Da je već sve suho, donijeli bismo vreće pijeska u dvorište, ali trenutačno ih samo možemo odložiti u vodu - očajan je Stjepan Škrinjarić iz Bukevja. U kući u kojoj živi s djevojkom upalio je grijanje kako bi se sve što prije osušilo. Dimnjaci se puše gotovo iz svih kuća u selima. U petak je napokon u nekim školama počela i nastava. Mnoge najviše muče uginule životinje pred kućama koje ekipa civilne zaštite još nije pokupila. Štetu od poplave na velikogoričkom području građani mogu prijaviti u Gradskoj upravi. Zakonski rok je osam dana, a do petka su predane 192 prijave.

PBZ OTVORIO RAČUN ZA POMOĆ

PBZ otvorila je račun za prikupljanje pomoći stanovnicima s područja ugroženih poplavama. Donirali su 100.000 kuna, a uplatiti možete na račun 2340009-1510446787.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • cezar5 25.09.2010.

    ajde šta se*ete, vidjeli bi vas da vam je cijeli stan poplavljen

  • left1 25.09.2010.

    evo u Puli sija sunce nadam se da će tako i ostati :D

  • Harauvatis 25.09.2010.

    a jbt,padne par kapi kise i odmah poplava. daj se ljudi smirite

Komentiraj...
Vidi sve komentare