To je to što me zanima!

Nove mjere u Istri: 'Ograničit ćemo gotovo sve djelatnosti'

Puno je tu odluka koje prethodno treba donijeti. Građani koji su u izolaciji ne smiju izlaziti iz kuća, trebamo zaoštriti režim na granici i razgovarati o unutarnjoj migraciji, kaže načelnik istarskog Stožera
Vidi originalni članak

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije Dino Kozlevac najavio je uvođenje novih i rigoroznijih mjera na području cijele Istre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istra je već ranije bila prva koja je uvela mjere koje postepeno uvode i brojne druge županije, a Kozlevac opciju karantene zasad ipak odbacuje:

VIDEOPORUKE PODRŠKE Ostani doma! #Zajedno24sata: S vama su Knjaz i Veldin Karić

- Puno je tu odluka koje prethodno treba donijeti. Za sada ćemo ograničiti sve osim nekoliko djelatnosti. Građani koji su u izolaciji ne smiju izlaziti iz kuća, trebamo zaoštriti režim na granici i razgovarati o unutarnjoj migraciji i tek nakon toga se može govoriti o tome. Karantena je krajnja mjera i o tome još ne razmišljamo.

- Mi takvu odluku niti ne možemo donijeti jer je to u ingerenciji Nacionalnog stožera. Mi možemo predložiti i preporučiti, no oni trebaju odlučiti - rekao je za Glas Istre. Svjestan je kako naposljetku to ionako nije direktno odluka županijskog Stožera, a u ponedjeljak su premijer Andrej Plenković i članovi nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu pričali o uvođenju zakona i centralizaciji donošenja odluka. Većina novih mjera, naročito onih rigoroznijih, trebalo bi stizati direktno s vrha.

'JOŠ NIJE VRIJEME' Capak: Nema smisla zatvoriti sve restorane u cijeloj državi

 

Kozlevac se dotakao i Italije, koja je naročito relevantna s obzirom da Istra s njom graniči, a usput je građanima i poručio da ostanu kod kuće:

- Ako smo mjere zahvatili na vrijeme, onda ćemo izbjeći talijanski scenarij. Talijani su s mjerama krenuli prilično kasno i evo što im se događa. Sada su policajci s automatskim puškama na ulici i kontroliraju da netko ne izađe iz kuće. Nije vrijeme za posjete obiteljima, druženja, izlete. Najbolja mjera je ostanak u kući najmanje 14 dana - rekao je Kozlevac.

U Hrvatskoj je u utorak ujutro bilo 65 slučajeva zaraženih korona virusom.

UKUPNO 65 OBOLJELIH Novi slučajevi zaraze: 'Starije osobe neka ostanu kod kuće'

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Foorza051 17.03.2020.

    Istrijani se uzjebali kao I inace, ne kazem da se ne treba cuvati al ispada kao da se sve vrti oko njih, uostalom trazili su da se odvoje od ostatka drzave I prijedju talijanima pa nek se Sada odvajaju

  • POTPEC 17.03.2020.

    Ne znam šta Plenković i pametnjakovići misle da će spriječit koronu, ako oni odluče u ime svih. Da se njih u startu pitalo u Istri bi bilo gore nego u Italiji. Svaka županija i općina tribaju imati svoje stožere i kako korona napreduje ili se stišava tako i reagirati. Lakše je to napravit u startu nego kad se razmaše, a naročito u mnanjim općinama. Nacionalni stožer svaku akciju domicilnih stožera triba samo potvrditi..

  • 17.03.2020.

    Ograničit će svinganje, kokain, heroin, travu, prostituciju, pljačku svih vrsta i fela? Pa možda se i spase. Krimosi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare