To je to što me zanima!

Nove registracijske tablice već se tiskaju: Ovako će izgledati?

Dvije i pol godine nakon ulaska u Europsku uniju Hrvatska bi napokon trebala dobiti nove registracijske pločice. Ministar Orepić potvrdio je da su se već počele izrađivati
Vidi originalni članak

Dvije i pol godine nakon ulaska u Europsku uniju Hrvatska bi napokon trebala dobiti nove registracijske pločice.

Iako neke stanice za tehnički pregled nemaju niti jednu tablicu za osobna vozila, u MUP-u tvrde da nema govora o nestašici.

- Nije točno, to je riješeno, tako da nikakav problem po tom pitanju, jednostavno i tu uvodimo reda i u taj prostor. Već se jutros rade nove, vjerujte, stvarno - kazao je novi ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Zbog sigurnosti, novčarski zavod koji ih inače izrađuje nije RTL-u dozvolio snimanje, a MUP je potvrdio da je rješenje u završnoj fazi.

- Trenutačno je u tijeku usklađivanje pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testiranje njihove čitljivosti sukladno standardima -poručili su iz MUP-a priopćenjem. 

MUP je su u suradnji s dizajnerom Gordanom Resanom postigao dogovor oko dizajna pločica. Resan nije htio otkriti konačan dizajn, ali je zato otkrio ideju. Prema njoj, grb bi išao na desnu stranu, logo Unije na lijevu, a font bi nalikovao sadašnjem.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • GoranNL 12.02.2016.

    Što je ovo, dakle vi niste normalni, ovaj dizajn je sranje i bit će sramota za cijeli Hrvatsi narod

  • WAY 12.02.2016.

    ...koje gluposti oko tablica.... dizajneri pokupe novac ( za odličan dizajn btw ), a onda pučina ( ne morska ) provrišti, gdje je grb.....katastrofa.....oni kvadratići su likovni identitet RH, prepoznatljiv, uočljiv, za kreiranje pregenijalan element.....ubuduće i kirurzima na operacijama priuštite da im pučanstvo daje savjete...kog vraga koriste te male nožiće, pa brže ide motornom pilom.......zato nam i jest tako, kad se svaka šuša petlja u sve...ukratko, mogli smo imati odlične, dizajnerske, šminkerske tablice...a imat ćemo amaterski likovni uradak nažvrljan u birtiji...

  • jozabroz 12.02.2016.

    a jel bivsi, drug ranko platio racun za one promasene "projekte tablica" sa crveno plavim poljima,ili je to placeno iz drzavnog proracuna??

Komentiraj...
Vidi sve komentare