To je to što me zanima!

Ispalio hitac u djevojku, ali joj pištolj nije prislonio na grudi?

Kombinirano sudsko medicinsko i balističko vještačenje dat će konačan odgovor na pitanje što se točno dogodilo tog kobnog dana kada je Bruno iz Splita upucao svoju djevojku Anicu i usmrtio je...
Vidi originalni članak

Anica Ć. (22) iz Kaštela je u studenom 2016. godine propucana neposredno kraj srca. Upucao ju je njezin dečko Bruno B. (24). Bili su kod njega u stanu, a bili su i njegovi roditelji u susjednoj sobi. Bruno je navodno tek nabavio pištolj Luger kalibra 9 mm za koji je prošao tečaj za rukovanje oružjem. Nesretna djevojka je preminula na operacijskom stolu u bolnici, a Bruno je rekao da je pištolj slučajno opalio.

Kombinirano sudsko medicinsko i balističko vještačenje dat će konačan odgovor na pitanje što se točno dogodilo tog kobnog dana. Kako nema svjedoka očevidaca, točne okolnosti samog događaja rekonstruirale su se iz obrane Brune B. nakon uhićenja, iz tragova na mjestu događaja tijekom očevida i iz naručenih vještačenja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Provedena je obdukcija i sudsko medicinsko vještačenje ozljede nesretne djevojke. Pokazalo se kako oko rane od metka nema tragova koji bi upućivali na to da joj je pištolj bio prislonjen na grudi. Napravljeno je balističko vještačenje o kretanju streljiva i razornoj moći i ostalim karakteristikama pištolja te analiza čahure koja je nađena na uzglavlju kreveta u sobi.

U stanu u splitskoj Slavonskoj ulici provedeno je i trasološko vještačenje koje se bavi pronalaženjem, fiksiranjem i tumačenjem tragova s mjesta zločina. Provedeno je i psihijatrijsko vještačenje Bruna koje nije pokazalo postojanje poremećaja, bolesti ili stanja smanjene ubrojivosti. 

Osumnjičeni Bruno B. pušten je iz istražnog zatvora da se u nastavku postupka brani sa slobode. Dvoji se da li se radi o ubojstvu iz nehaja, za koje je kazne 6 mjeseci do 5 godina zatvora ili o ubojstvu za koje je kazne i do 20 godina zatvora.

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • UNPROFOR 02.03.2017.

    Prošao tećaj rukovanja pištoljem , a na psihiatrijskom vještaćenju u zatvoru ustanovili , da je poremećen !!!! Ej da je poremećen !! Pa kome dava ova Država oružje u ruke ??? Ubicama , lopovima i ludacima !!! Na optuženićkoj klupi bi se morao nalaziti i psihiatar , koji mu je dao ljećnišku svjedođbu , da je mentalno zdrav ! U mojoj zemlji automatsko samo podnošenje molbe za dozvolom, iziskuje sumnju u zdrav mentalni sklop podnosioca zahtjeva ako to nije za službene potrebe !

  • zelot 02.03.2017.

    Ovog su pustili da se brani sa slobode, možda još koju ucmeka, a onog jadnika su zatvorili: http://www.24sata.hr/news/mrtvu-majku-godinama-drzao-u-stanu-nisam-mogao-bez-nje-513831

  • princezanera 02.03.2017.

    Izgleda da birokracija zaboravlja - da je ubio. Ovako ili onako. Što je i kakva je pozadina činjenice da je ubio trebala bi biti interesantna samo u kontekstu da li kroz 40 godina kazne razmišlja o tome ili ne. Ubio je. Nenaoružanu osobu koja ga nije napala. Storia finita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare