To je to što me zanima!

Novi mobilni mamograf je u Gorskom kotaru: Vrijedi 332 tis. eura. Žene obavljaju preglede

Nakon Delnica planira se obilazak još nekoliko gradova i općina na području Gorskog kotara, o čemu će iz Doma zdravlja naknadno obavijestiti...
Vidi originalni članak

Novi mobilni mamogaf vrijedan 332 tisuće eura, kojeg su nabavili županijski Dom zdravlja i Primorsko-goranska županija, u četvrtak je prvi puta na terenu na području Gorskog kotara, a u Delnicama su obavljeni prvi pregledi.

NOVO OTKRIĆE Zamijenio bi neugodnu i bolnu mamografiju: Jednostavan test znoja otkrivat će rak dojke?

Nakon Delnica planira se obilazak još nekoliko gradova i općina na području Gorskog kotara, o čemu će iz Doma zdravlja naknadno obavijestiti.

Vozilo je uređeno za prijem i mamografsko snimanje i opremljeno je najsuvremenijim digitalnim uređajem za mamografiju MAMMOMAT Revelation.

Nabavkom takvog vozila omogućeno je povećanje dostupnosti takve zdravstvene usluge na području cijele Županije, ponajprije u Gorskom kotaru i na otocima.

Pregledi se obavljaju prema rasporedu, u skladu s planom i programom Nacionalnog programa otkrivanja raka dojke te uputnicama liječnika obiteljske medicine.

OBOLIJEVAJU I MUŠKARCI Mobilni mamograf u ruralnim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije: 'Uskoro je dostupan'

Prostor u kojem je smješten mamograf ima gotovo 14 četvornih metara, s odgovarajućom zaštitom od RTG zračenja.

Iz Županije ističu da se mamografskim pregledom dojki mogu otkriti promjene koje su premale da bi se mogle otkriti samopregledom, tj. i do dvije godine ranije nego se mogu utvrditi kliničkim pregledom.

Sada se u Hrvatskoj putem Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke obavljaju pregledi za žene od 50 do 69 godina, a inicijalni mamografski pregled općenito se preporuča ženama nakon 40 godina života.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU4.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare