To je to što me zanima!

Svoj potpis protiv monetizacije autocesta dalo je 487.612 ljudi

Inicijativa 'Ne damo naše autoceste' objavila je preliminarni broj obrađenih potpisa građana koji su se prikupljali za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju
Vidi originalni članak

Inicijativa 'Ne damo naše autoceste' u četvrtak je objavila da je skupila 487.612 potpisa građana koji su se izjasnili za raspisivanje referenduma protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju. To je, inače, navode organizatori inicijative, tek preliminarni broj, javlja HRT.

- Nisu još svi podaci obrađeni, ali imamo 487.612 potpisa, što je 113.000 više od potrebnih. Želimo da se referendum održi na dan predsjedničkih izbora jer će tako stajati građane barem 10 puta manje nego da se održavaju odvojeno. Potpise ćemo predati idućeg tjedna Saboru i dajemo im rok od 15 dana da se potpisi provjere - rekli su na konferenciji predstavnici inicijative Mijat Stanić i Teodor Celakoski

Celakoski je pritom dodao: 'Brojka od 487.612 su potpisi obrađeni danas do 10 sati. Očekujemo 500.000 potpisa'.

Čini se kako je neizbježan novi referendum.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • urba 30.10.2014.

    Jeli se tko pita kakva je to vlada koja donosi odluke i upravlja drzavom a svako malo se gradjani moraju mobilizirati i angazirati u prikupljanju potpisa za odredjena pitanja?!?! Ispada da vlada ne radi u interesu svojih gradjana,da gradjani moraju upravljat svojom drzavom na direktan nacin... mogli bi ukinut mnoge institucije i osnovat jednu za prikupljanje potpisa i tako narod donosit odluke..bilo bi puuuno jeftinije ;-)

  • ina67 30.10.2014.

    Mijata Stanića da upravlja autocestama i sad ima priliku reći kako vratiti kredit. I vlada neka ga posluša, biti će interesantno.

  • Mladen Kozic 30.10.2014.

    Kad bu referendum milijun i pol bu za monetizaciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare