To je to što me zanima!

Novi smjer: Državni vrh danas daje počast žrtvama u Teznom

Skupnim odlaskom najviših političkih dužnosnika, prvim takvim dosad, ova Vlada, uz potporu Josipovića, potvrđuje da ima novi smjer u obilježavanju Križnog puta
Vidi originalni članak

Najviši hrvatski politički dužnosnici, predsjednik države Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem, u Teznom će, prigradskom naselju Maribora, položiti vijenac i odati počast tisućama hrvatskih građana koje su, kao narodne neprijatelje 1945. pobili pripadnici narodnooslobodilačke vojske po nalogu tadašnjih komunističkih jugoslavenskih vlasti, javlja HRT.  

Milanović, Josipović i Šprem položit će vijenac ispred spomenika nevinim žrtvama tragičnih događaja iz 1945. kod novog mariborskog groblja Dobrova u Teznom, a svečanosti polaganja vijenca nazočit će i slovenski premijer Janez Janša. 

Milanović je prije nekoliko godina obišao Tezno, ali skupnim odlaskom najviših političkih dužnosnika, prvim takvim dosad, ova hrvatska vlada, uz potporu predsjednika Josipovića, potvrđuje da je zauzela novi smjer prema obilježavanju žrtava hrvatskog Križnog puta.  

Tema Milanovića i Janše bit će i Ljubljanska banka

Nakon komemoracije, dvojica premijera u Mariborskom će dvorcu održati radni sastanak. Najavljeno je da će razgovarati o mogućim područjima bilateralne suradnje, te o nekim otvorenim pitanjima koja još postoje između dviju država. Navodno će razgovarati i o pitanju Ljubljanske banke. 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Prva Proleterska_1 17.05.2012.

    Oče mi netko objasniti , koji hurac su te ustaše radile u državi Sloveniji. Pošto su u ratu učinili na Gorjancima u Sloveniji velika zvjerstva nad Slovencma , malo smo jim podprašili , doduše da ne lažem, svima. A oni koji su se izvukli, bolje je da čute . Mišljenja sam , da smo jih morali pobiti još jednih 100.000 .

  • konjina 15.05.2012.

    bez kruha a puno igara

  • OS2002MJ 15.05.2012.

    ovi uvijek krenu prvi dan u krivom smjeru a kada vide svoju grešku onda se vračaju ali samo do početka jer se boje istine pa ih janezi pozovu u goste na pola puta i ne idu dalje da ne vide ostavštinu svjih predaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare