To je to što me zanima!

Novi sudar u problematičnom riječkom rotoru: Tko je sad kriv?

Nesreća se dogodila na istom rotoru na kojem su se jučer sudarili Opel Corsa i Škoda, a koji je izazvao poplavu komentara na društvenim mrežama oko toga tko je kriv
Vidi originalni članak

Na riječkom rotoru jutros oko 7.25 dogodila se prometna nesreća, srećom bez ozlijeđenih. Sudarili su se motor stranih tablica i automobil riječkih registarskih oznaka.

To je inače isti rotor na kojem su se jučer sudarili Opel Corsa i Škoda, a koji je izazvao poplavu komentara na društvenim mrežama oko toga tko je kriv. 

Corsa je vozila unutarnjom trakom, Škoda vanjskom. Corsa je htjela izaći i udara u Škodu. Video je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode.

Ispod snimke je bilo preko 100 komentara i nastala je prava svađa zbog pitanja tko je ovdje kriv. Jedni su sigurni - vozač Corse je kriv! Drugi kažu, a ne, vozač Škode je kriv, što se imaš vozit u vanjskoj traci? Treći kažu - kriva su obojica! 

Pogledajte snimku i zaključite sami

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Sivonja i Vesna 18.06.2021.

    Kod isključivanja vozila iz kružnog toka potrebno je pratiti uvjete u prometu oko vašeg vozila, pravovremeno uključiti desni pokazivač smjera kretanja te obratite pozornost na opasnost od ometanja smjerova vožnje. U slučaju više traka unutar kružnog toka, a isključujete se iz lijeve prometne trake u kružnom toku, posebno treba obratiti pozornost na vozila u desnoj jer ista mogu nastaviti vožnju u kružnom toku. Spomenuto prestrojavanje izvesti samo ako ste sigurni da vozila iz desne prometne trake skreću desno. Ako gustoća prometa ne dozvoljava isključenje, ne isključujte se, provezite još jedan krug i obavite radnju sigurno u slijedećem pokušaju. Kod isključivanja iz kružnog toka prometa treba ustupiti prednost prolaska pješacima i biciklistima koji prelaze izlaznu cestu (npr. sastavni dio kružnog toka su biciklistički i pješački prijelaz), stoga zaboravite naglo kočenje.

  • Hiroo_Onoda 18.06.2021.

    U Zagrebu imamo rotor kod Bauhausa (Škorpikova) kojem iscrtana horizontalna signalizacija ne bi bila iz viška. Škorpikova je jako prometna, a tu su i trgovački centri. Zar je malo boje toliki trošak?

  • zvone zvone 18.06.2021.

    recimo na modernim kružnim tokovima na drugom izlazu postoji fizička prepreka poput ležećeg policajca koja ti jasno pokazuje da trebaš napustiti kružni tok

Komentiraj...
Vidi sve komentare