To je to što me zanima!

Novi vojni sukob Armenije i Azerbajdžana, granatiran grad

Armenija i Azerbajdžan su još od 90-ih godina sukobu za kontrolu regije regije Nagorno-Karabah. Glavni grad te regije napadnut je jutros topništvom, a srušeno je i nekoliko Azerbajdžanskih vojnih helikoptera
Vidi originalni članak

Vahram Poghosyan, glasnogovornik predsjednika nepriznate odmetnute regije Nagorno-Karabah je objavio kako je glavni grad te regije Stepanakert jutros napadnut artiljerijom. "Napadnuta su civilna naselja i glavni grad", napisao je Poghosyan na Facebooku i zaprijetio da će odgovor na napad biti "proporcionalan".

U napadima je ozbiljno oštećena infrastruktura, a još se provjeravaju navodi o mogućim žrtvama. I azerbajdžanska strana je prijavila napade na svoj teritorij te potvrdila da je najmanje jedan njihov vojni helikopter srušen, no da je posada preživjela. S druge strane, Armenija tvrdi da su srušili dva Azerbajdžanska helikoptera i nekoliko dronova.

JEDNI OPTUŽUJU DRUGE Vojni napad na granici Armenije i Azerbajdžana, dvoje poginulo

Sukob Armenije i Azerbajdžana oko Nagorno-Karabaha traje već tridesetak godina. Odmetnuta regija je službeno u sastavu Azerbajdžana, no većinsko stanovništvo u njoj su Armenci. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Tone 27.09.2020.

    Stara indijanska praksa ! Neka se lideri međusobno obračunaju ! Priroda nikada stada ne šalje u borbu već lidere koji su inače za svoj položaj adekvatno privilegirani ! Čovjek je izmislio vjeru koja "tjera" stado kud "pastiru" odgovara !

  • DrvoJavorovo 27.09.2020.

    Pustite ratovanje i sukobe i novac za vojni proracun usmjerite na istrazivanje svemira.Svemir ima neogranicenu kolicinu teritorija za sve koji ga zele uzeti.Samo treba radit i ulagat u znanost i tehnologiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare