To je to što me zanima!

Novi Zeland ide u lockdown - imaju jedan slučaj korone

Riječ je lockdownu razine 4, što znači da svi građani moraju biti kući, a radit će samo osnovne trgovine i apoteke. Novi Zeland je zadnji put bio u najstrožem lockdownu prije godinu dana
Vidi originalni članak

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern najavila je nacionalni lockdown nakon što je u državi potvrđen jedan slučaj korona virusa, inače prvi slučaj lokalne transmisije covida od veljače. Ardern je na presici rekla da pretpostavljaju da se radi o zaraznijem delta soju, a zaražen je 58-godišnji necijepljeni muškarac iz Aucklanda.

Zna se da je putovao po zemlji, a Novi Zeland zbog ovog slučaja ide u najstroži lockdown naredna tri dana, a počinje u ponoć po njihovom vremenu. Lockdown u Aucklandu će vjerojatno trajati duže, tjedan dana, javlja CNN.

ZAMJENA SU FILIPINI Novozelanđani odustali od OI: 'Ne možemo si to priuštiti...'

Riječ je lockdownu razine 4, što znači da svi građani moraju biti kući, a radit će samo osnovne trgovine i apoteke.

Novi Zeland je zadnji put bio u najstrožem lockdownu prije godinu dana.

Iako su metode borbe protiv korone koje je uvela premijerka Ardern rezultirale time da nisu imali veće posljedice, ali sa potpuno zatvorenim granicama i strogim karantenama, na Novom Zelandu je procijepljenost stanovništva vrlo mala. Cijepilo se manje od 20 posto građana.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Legalno Ilegalno 17.08.2021.

    Jedna te ista politika onih koji sebe nazivaju svjetskim vladarima i koji su ovo sve lažno režirali sa određenim ciljevima. Vjerojatno se ovo neće riješiti dok se ljudska vrsta ne odupre ovoj diktaturi tz. Elite. Danas izmišljaju pandemiju,sutra će tko zna što??? a sve sa ciljem porobljavanja i kontrole.

  • ZoranCikovic 17.08.2021.

    dvije najčudnije države na svijetu .Mislim da ovo rade sračunato da odbiju svijet od sebe .To znači da se sprema rat, gdje bi onda mnogi bježali put Australije i New Zelanda ( povijest ) a ovako neće prema "čudnim" zemljama. 

  • verjandir 17.08.2021.

    Eksperiment do koje mjere se ljudi mogu stiskat

Komentiraj...
Vidi sve komentare