To je to što me zanima!

Novinare su zatvorili u hotel, avioni opet napali pobunjenike

Pobunjenicu u Bengaziju poručili su kako neće pregovarati s pukovnikom Gadafijem sve dok on ne podnese ostavku i ode iz zemlje. Humanitarnu pomoć šalje Švedska
Vidi originalni članak

Od ranog jutra u petak borbeni zrakoplovi vojnih snaga Moamera Gadafija bombardiraju položaje pobunjenika kraj skladišta oružja nedaleko Ajdabije. Prema još nepotvrđenim informacijama džamije su zatvorene, a internetske veze prekinute. Gadafijeve snage uspostavile su dvije kontrolne točke na glavnoj autocesti prema Tripoliju gdje pregledavaju sva vozila. 

U međuvremenu su vlasti blokirale strane novinare te im ne dozvoljavaju da izađu iz hotela u Tripoliju, javlja BBC. Glasnogovornik vlade izjavio je kako novinare ne puštaju iz hotela zbog njihove vlastite sigurnosti, jer bi ih mogla 'napasti Al-Qa'ida'. Pobunjenici u Bengaziju poručili su kako neće pregovarati s pukovnikom Gadafijem sve dok on ne podnese ostavku i ode iz zemlje. Pobunjenici se nadaju uvođenju zone zabrane leta. Iako Washington tvrdi da neće vojno intervenirati, na putu prema Libiji u Mediteran je uplovila skupina američkih ratnih brodova. 

Pobunjenici pozivaju međunarodnu zajednicu u pomoć. Švedsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako su UN-u na raspolaganje dali transportni zrakoplov Hercules, kojim bi se ljudi trebali evakuirati iz Libije. Avion se trenutno nalazi na Mlati gdje posljednjh dana evakuirani Šveđani iz Libije. Švedska je ponudila i 4,7 milijuna eura humanitarne pomoći. 

Britanci presreli brod koji je prevozio novac u Libiju

Brod koji je prevozio novac u vrijednosti  870 milijuna kuna prema Libiji presrele su britanske snage. Teretni brod su uputili prema luci Harwich, gdje su ga pretresli i pronašli novac. Libijski novac dali su izraditi u Velikoj Britaniji, iako su britanske vlasti u nedjelju zabranile izvoz novca Libiji na godinu dana, piše Daily Mail. Posljednju pošiljku su vjerojatno poslali u Libiju prije nego su donijeli odluku. Brod koji je prevozio novac u Veliku Britaniju se vratio u srijedu ujutro.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • DarkBc 06.03.2011.

    NATO za Invaziju Libije - rat lažima http://www.balkan-express.org/component/tpwebgallery/detail/201-nato-za-invaziju-libije---rat-lazzima

  • PtpWeb 04.03.2011.

    Napišite članak. Izrazite svoje političko nezadovoljstvo na www.PressThePresident.com - Hrvatskoj inačici popularnog U.S. sitea!

Komentiraj...
Vidi sve komentare