To je to što me zanima!

'Novo glasovanje o Brexitu u parlamentu do 21. siječnja'

Glasnogovornik je također kazao da je May ranije u utorak održala produktivan sastanak s nizozemskim premijerom Markom Rutteom, na svojoj prvoj postaji turneje po europskim gradovima
Vidi originalni članak

Britanski parlament glasovat će do 21. siječnja sljedeće godine o sporazumu o Brexitu koji je britanska premijerka Theresa May postigla s EU-om, objavio je u utorak njezin glasnogovornik.

Glasovanje je trebalo biti održano danas, ali May je u ponedjeljak objavila da će od tog rasporeda odustati kako bi dobila dodatna jamstva Europske unije koja bi osigurala da britanski parlament prihvati sporazum. May želi što prije riješiti sve nesuglasice oko sporazuma i planira od čelnika Europske unije dobiti potrebna jamstva prije 21. siječnja, rekao je glasnogovornik novinarima.

- Vlada će se pobrinuti da to pitanje vrati pred zastupnike Donjeg doma prije 21. siječnja - rekao je glasnogovornik. Upitan znači li to da će se glasovati do tog datuma, odgovorio je: "Tako je."

Glasnogovornik je također kazao da je May ranije u utorak održala produktivan sastanak s nizozemskim premijerom Markom Rutteom, na svojoj prvoj postaji turneje po europskim gradovima. May i Rutte su se suglasili da će raditi na tome kako bi se prevladala postojeća situacija, rekao je glasnogovornik.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zmar116 11.12.2018.

    Nevjerovatno da su si Britaci dozvolili da im par avanturista, šarlatana i hoštaplera proda priču da će im bez EU biti bolje..Država u kojoj su glavni biznis financije i gdje se malo toga proizvodi, se nebi smjela izolirati od nikoga,a od Europe ponajmanje..Drugi dio priće su Škoti i Sjeverni Irci koji većinom ne odobravaju odlazak Britanije iz EU.Nakon odlaska Britanije iz EU,poprilićno će se poremetiti , ionako nikad previše dobri odnosi unutar Britanije..,Engleza sa Škotima i Ircima nikad nisu bili u nekin previše dobrim odnosima,a poslije Brexita bi to moglo biti kudikamo gore..Iz svega proizlazi da je nakon ove nepromišljene odluke vrlo upitna opstojnost samog Ujedinjenog Kraljevstva,a i NATO Savez više nikad neće biti ono što je bio...Ja bi na njenom mjestu prvo raspisao referendum o mogućnosti ponovnog referenduma..A ako bi to prošlo,onda raspisao ponovni referendum o izlasku ili ne izlasku Britanije iz Unije... .

Komentiraj...
Vidi sve komentare