To je to što me zanima!

Novo podrhtavanje u Zagrebu: 'Dobro nas je streslo, a i opet smo čuli onaj grozni zvuk'

U srijedu ujutro oko šest sati Zagreb je pogodio manji potres 1,5 prema Richteru. Epicentar je bio 10km od Zagreba...
Vidi originalni članak

Pola godine nakon velikog potresa u Zagrebu Hrvatska se i dalje trese, a iako je bilo potresa i u Dalmaciji, najviše se trese na širem zagrebačkom području. Tako je i u srijedu ujutro oko šest sati Zagreb pogodio manji potres 1,5 prema Richteru.

- Slabije nego jučer, ali osjetili smo vibriranje - javljaju iz Dubrave.

- Dobro nas je streslo, uz onaj zvuk tutnjave - dodaju Zagrepčani.

- Čujem da je 1,5, ali činilo se mnogo jače - javljaju čitatelji.

Seizmolozi objašnjavaju da je ovakvo podrhtavanje normalno nakon jačeg potresa, kao onog što je Zagreb pogodio u ožujku.

- Mi smo već istog dana kada se potes dogodio predvidjeli da će se Zagreb "tresti" još 6 mjeseci do godine dana. Ne možemo točno predvidjeti koliko će točno trajati ti after šokovi, odnosno naknadni potresi. Oni su uobičajeni nakon ovako jakog potresa magnitude 5,5 po Richteru. Međutim ono na što seizmologija nema odgovora jeste hoće li se među njima dogoditi neki jači. Ne možemo predvidjeti u kojem će se vremenskom razmaku ti naknadni potresi događati, možemo samo reći da će ih biti jako puno - rekla je za HRT voditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić.

 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • jastucnice 25.09.2020.

    Malo corone,pa potres,sve u svemu previse

  • Don1978 23.09.2020.

    Hrvatska je fenomen kao i sve skupa zajedno sa političarima i ostalog. Radimo da nam Turizam ne bude jedina grana gospodarstva, ali bez proizvodnje.Kako? Tako je i sa potresima pravi specijalci u svemu.

  • Don1978 23.09.2020.

    Još kad shvatite da to nisu potresi, ali još nije pravo vrijeme za to. Da li je poslije potresa 1880 bilo preko 2400 potresa u 6 mjeseci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare