To je to što me zanima!

Nuklearka Krško preventivno zaustavlja rad: 'Otkrivena su ispuštanja, nema opasnosti...'

Kako bi se točno odredio izvor ispuštanja i daljnji koraci za njegovu sanaciju, potrebno je zaustaviti elektranu, tako da će operativna ekipa započeti kontrolirano postupno smanjenje snage
Vidi originalni članak

Nuklearna elektrana Krško (NEK), koja je u neprekidnom pogonu od završetka remonta 2022. godine, bit će preventivno zaustavljena. Operativna ekipa otkrila je povećano ispuštanje primarnog sustava unutar zaštitne zgrade. Ispuštanje nema utjecaja na zaposlenike, stanovništvo i okoliš te je ispod vrijednosti postavljene kao granična tehničkim specifikacijama, stoji na službenoj stranici.

Kako bi se točno odredio izvor ispuštanja i daljnji koraci za njegovu sanaciju, potrebno je zaustaviti elektranu, tako da će operativna ekipa započeti kontrolirano postupno smanjenje snage.

Prilikom zaustavljanja elektrane povremeno može doći do ispuštanja pare iz sekundarnog – nenuklearnog dijela elektrane, što se čuje u neposrednoj blizini.

Mole se stanovnici u blizini elektrane za razumijevanje, stoji na stranici.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • IO 05.10.2023.

    "Otkrivena su ispustanja" Ispustanja cega cobani? Sigurno nisu ispustili 10 litara carlija pa zatvorili nuklearku!!! Kakvo novinarstvo. Da ti netko transplantira Einsteinov mozak i dalje bi bio glup!!!

  • Jozoglumac1bis 05.10.2023.

    Sve ok nema opasnosti za Amerikance …a ovo domaće koga briga 😂🤣

  • konjina1303 05.10.2023.

    kreće sezona maski opet

Komentiraj...
Vidi sve komentare