To je to što me zanima!

Nuklearne tajne htjeli prodati stranoj vladi, kartice skrivali u maslacu i žvakaćim gumama...

Jonathan i Diana Toebbe morat će odabrati člana rodbine koji će iduće tri godine brinuti o njihovoj djeci. Ona je već osuđena zbog pokušaja prodaje državnih tajni, a on samo čeka visinu kazne...
Vidi originalni članak

Diana Toebbe iz SAD-a osuđena je ovog petka na tri godine zatvora zbog sudjelovanja u pokušaju prodaje povjerljivih informacija o američkim podmornicama na nuklearni pogon vladi jedne strane države koja nije navedena, javlja CBS.

SABOTERI DRŽAVE? Rusija kaže da je uhitila troje naoružanih ukrajinskih špijuna

Majka dvoje djece priznala je kako je tri puta 'čuvala stražu' dok je njezin suprug Jonathan Toebbe, koji radi u američkoj mornarici kao inženjer, ostavljao memorijske kartice na unaprijed dogovorenim lokacijama. Kartice su skrivali u paketima žvakaćih guma, a jednom prilikom čak i u sendvič s kikiriki maslacem.

Ali ono što par nije znao je da je agent strane vlade, kojeg su kontaktirali u cilju prodaje povjerljivih informacija, zapravo tajni agent FBI-a. Nakon što su mu nekoliko puta dostavili tajne informacija, za što su 'nagrađeni' s nekoliko desetaka tisuća dolara u kripto-valutama, par je uhićen u listopadu prošle godine.

NACIONALISTIČKA STRANICA Ukrajinska crna lista: Milanović je među ubojicama, špijunima, svećenicima, glazbenicima...

- Bio sam pažljiv pri postupku nabavke ovih podataka kako nitko ne bi ništa posumnjao - pohvalio se Jonathan agentu prije nego što je uhićen. Njemu zbog namjere odavanja državnih tajni sad prijeti 12 do 17 godina zatvora. Priznao je krivnju.

ZNA SVE TAJNE NUKLEARKE Ovo je Lara, žena s prstom na komandi nuklearnog reaktora u Krškom: 'Imamo crveni gumb...'

Gospođa Toebbe i gospodin Toebbe u ovom slučaju nisu zastupani od istih odvjetnika. Njegova supruga, inače profesorica povijesti, platila je nekoliko odvjetnika u cilju da joj se omogući odsluženje kazne kod kuće, kako bi mogla biti sa svojom djecom, ali taj zahtjev joj je odbijen zbog mogućnosti bijega iz države.

ZNANSTVENICI ZABRINUTI Černobilski misterij zbunio je sve stručnjake: Ispod reaktora 4 raste radijacija. Ne znaju zašto

Tužiteljstvo je uspješno dokazalo kako je bračni par o tome već razgovarao prije uhićenja, ali ona se branila kako tad nisu planirali napustiti zemlju zbog bijega, već iz protesta zbog politike Donalda Trumpa. Sud joj nije povjerovao...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • os-lega 19.02.2022.

    100 sati društveno korisnog rada bila bi adekvatna kazna!

  • sljastrava 19.02.2022.

    I,šta sad?Kao da su oni jedini.

  • jebač tvoje majke 19.02.2022.

    pohlepa za lijepim autima, vikendicama na bahanima, ajfonima itd. će nas sve jednog dana doći glave, doslovno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare