To je to što me zanima!

O otpremninama i odgovornosti za članove uprave Ine trebalo se misliti kod potpisanja ugovora

Postoji rješenje da hrvatski članovi uprave Ine ne dobiju otpremnine. Oni će biti razriješeni na sjednici nadzornog odbora koji će poduzeti sve mjere, poručio je Plenković čudeći se što nisu dali ostavke
Vidi originalni članak

Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić su troje hrvatskih članova uprave Ine koje je postavila Vlada Andreja Plenkovića prije više od dvije godine. Dorić i Markotić su postali tad novi članovi uprave, a Dalić je samo nastavio obavljati funkciju na kojoj je još od 2011. Dorić i Markotić su zamijenili Ivana Krešića i Davora Mayera, koji su, za razliku od Dalića, svjedočili i protiv Ive Sanadera i u arbitražama koje su se vodile između suvlasnika Ine: MOL-a i Republike Hrvatske. Dvojac koji je otišao je bivša premijerka Jadranka Kosor opisala kao ljude koji su branili hrvatske interese, a isto je o njima rekao i bivši predsjednik nadzornog odbora Ine Damir Vanđelić. Ipak, oni su maknuti, a ostao je u upravi samo suprug bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • veselašljiva 25.09.2022.

    Mogu otic bez otpremnina..na novo radno mjesto koje ce im hdz izmisliti

  • ilmare 25.09.2022.

    Ako po ugovoru imaju pravo na otpremine,onda im Plenković to treba ispoštovati. Inače gubi i sudskim putem,pa neka isplati iz svog džepa,a ne na račun proračuna,t.j. platiI bi mi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare