To je to što me zanima!

'Obadva, oba su pala!' Prošle su 32 godine od Filipovih riječi koje su obilježile Domovinski rat

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Povijesni 21. rujan 1991. godine bio je dan kada su dva zrakoplova JNA iz smjera Visa letjela prema Žirju i počela se silovito obrušavati prema Rogoznici
Vidi originalni članak

Filip Gaćina, kao mladi pripadnik protuzračne obrane ostao je zauvijek zapamćen po pokliču "Obadva, oba su pala".

Povijesni 21. rujan 1991. godine bio je dan kada su dva zrakoplova JNA iz smjera Visa letjela prema Žirju i počela se silovito obrušavati prema Rogoznici. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gaćina je tog dana punio top Gorana Pauka, a vidjevši da avioni padaju, s iskrenim je oduševljenjem samo uzviknuo riječi koje su mu zauvijek donijele legendarni status.

Taj uzvik i danas ima posebno mjesto u sjećanju hrvatskog naroda. Glas tog mladića postao je otpor srpskoj agresiji.

Križančevo Selo BiH: Sramotna presuda za zločin nad Hrvatima u Vitezu: Osudili jednog pripadnika Armije BiH

Sve to je snimio Ivica Bilan i tako je nastala jedna od najpoznatijih video snimki iz Domovinskog rata. Kultna snimka isti dan prikazana je na HRT-u te je izazvala opće oduševljenje i euforiju.

Preživio je cijeli Domovinski rat, da bi na 19. rujna 1998. godine poginuo u miru prilikom razminiravanja terena od eksplozivnih sredstava kao zaposlenik postrojbe za razminiravanje "Mungos." 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 21.09.2023.

    Legenda🇭🇷

  • bubamar 21.09.2023.

    NAS DOSTA JE DALO SVE ŠTA SMO MOGLI ZA PLENKOVIĆE MILANOVIĆE JANDROKOVIĆE ZEKANOVIĆE..... I JOŠ 500 000 DEZERTERA.KAD VIDIM DA LUKU RIJEKA VODE VUKOREPE I GRABOVCI ONDA SHVATIŠ DA JE BOG HDZ NJARA.

  • camargue 21.09.2023.

    Dani ponosa i slave, kad smo svi bili kao jedan...... Malo je od toga ostalo danas...... Osim profi sastava nema više tko stati na branik domovine...... Ne daj Bože nekog novog rata......

Komentiraj...
Vidi sve komentare