To je to što me zanima!

Obama: British Petrol će platiti zbog naftne mrlje

Naftna mrlja je, tvrdi predsjednik Obama, na 15 km od obale Louisiane. Ponovio je da je British Petrol, koji je vlasnik platforme, kriv za katastrofu
Vidi originalni članak

U Louisianu je u nedjelju doputovao američki predsjednik Barack Obama kako bi iz prve ruke vidio kako se spasitelji bore protiv širenja velike naftne mrlje iz Meksičkog zaljeva. Tijekom vikenda napore spašavanja ekosustava od naftne mrlje, velike 11.000 četvornih kilometara, prekinulo je loše vrijeme i visoki valovi. Obama se u mjestu Venice, središtu najugroženijeg područja, sastao s guvernerom Louisiane Bobbyem Jindalom te ostalim visokim dužnosnicima i obećao borbu protiv "potencijalne ekološke katastrofe". Nafta je iscurila iz bušotine nakon eksplozije i požara na platformi Deepwater Horizon u Meksičkom zaljevu. Naftna mrlja je, kako tvrdi Obama, na 15 kilometara od obale Louisiane. Predsjednik Obama je odlučno rekao kako vlada neće "štediti sredstva da otkloni sve štete koje nastanu" te je ponovio da je za katastrofu kriva tvrtka British Petrol u čijem je vlasništvu bila potonula platforma.
- Tvrtka British Petrol će platiti račun - izjavio je Obama.
Vrijeme i dalje otežava posao spasiocima, a naftna mrlja prijati osjetljivim močvarnim područjima i mrijestilištima ribljih vrsta u Meksičkom zaljevu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • damok 03.05.2010.

    OMG reptili !!

  • Mozak Nacije 03.05.2010.

    British Petrol će platiti..ali što?prolivenu naftu?potonulu platformu?zagađeno more?tko će i kako platiti biljnim i životinjskim vrstama koje su pogođene nesrećom...ili se i one doživljavaju zdravo za gotovo..

  • mm555 03.05.2010.

    nek plati onaj ko je dozvolio gradenje busotina tamo gdje jesu

Komentiraj...
Vidi sve komentare