To je to što me zanima!

Obama i Stoltenberg: Spremni smo pružiti našu potporu Libiji

Nastavljamo svakodnevnu suradnju na operacijama u područjima poput Libije gdje je vlada u začecima, rekao je Obama nakon sastanka sa Stoltenbergom u Ovalnom uredu
Vidi originalni članak

 Američki predsjednik Barack Obama i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavili su u ponedjeljak da bi NATO mogao pomoći Libiji u borbi protiv Islamske države (IS), kao i u uvježbavanju i opremanju snaga u Iraku, Jordanu i drugim zemljama gdje postoji islamistička pobuna.

"Nastavljamo svakodnevnu suradnju na operacijama u područjima poput Libije gdje je vlada u začecima", rekao je Obama nakon sastanka sa Stoltenbergom u Ovalnom uredu.

Zapadne vlade zabrinute su da bi se IS mogao proširiti u Libiji, nakon što je međunarodna koalicija predvođena SAD-om nanizala uspjehe protiv militanata u Siriji i Iraku.

Stoltenberg je rekao da 28-člani Sjevernoatlantski savez razmišlja o tome kako pomoći u stabilizaciji zemalja u regiji u kojima djeluje IS, uključujući Libiju.

"NATO je spreman pružiti potporu", naglasio je podsjetivši na nedavni napredak u Libiji prilikom formiranja vlade nacionalnog jedinstva.

Obama i Stoltenberg također su razgovarali o tome kako NATO može pomoći da se spriječe pogibije migranata na opasnom putu iz Sirije u Tursku i Grčku.

Obama je hvalio NATO, ali nije odgovorio na pitanje o nedavnoj izjavi Donalda Trumpa, najizglednijeg republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 8. studenog, koji je Savez nazvao "zastarjelim" i preskupim.

"NATO ostaje os, kamen temeljac naše kolektivne obrane i američke sigurnosne politike", rekao je Obama.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • KOKKYCH 04.04.2016.

    dragi su mi ovi afroamerikanci kao i adolfu

  • Voltaire_ 04.04.2016.

    Vi ste jedino spremni, libiju prodati ISILU :) Ne kakajte .

  • bilicvitak88 04.04.2016.

    SAD, fenomen od drzave, najveca imperijalisticka drzava u povijesti covjecanstva, mozemo krenit, prvo istrebljenja indijanaca, krada zemlje od Meksika od samih pocetaka pokazuje imperijalisticka apetite.U Vijetnamu ratuje protiv "komunizma",jedan od najcesci pandana jest borba za slobodu i demokraciju To su primijenili prvo u Iraku, rezultati vidljivi, od mirne i napredne sekularnu zemlje nastaje ratno bojiste, pa Libija postupak isti rezultat isti, sad su krenuli na Siriju ali in je Rusija stala ne rep, Ukrajina, americki placenici skidaju demokratski izabranu vlast i uvode zemlju u rat te je ostavljaju ne cjedilu i guraju EU, a za rat optužuju Rusiju, sory na skretanju sa teme, ali zelim reci da su amerikanci najgori lazoti i prevaranti na ovom svitu, IMPERIJA MORA PASTI!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare