To je to što me zanima!

Obama je, unatoč protivljenju Pekinga, primio Dalaj Lamu

Kina je tražila otkazivanje sastanka jer smatraju da dovodi u pitanje teritorijalnu cjelovitost Kine i njen suverenitet na Tibetu. Obama se svejedno sastao s Lamom
Vidi originalni članak

Barack Obama je u Bijeloj kući primio duhovnog vođu Dalaj Lamu unatoč protivljenju Pekinga koji je u subotu ujutro zatražio otkazivanje sastanka jer, kažu, dovodi u pitanje teritorijalnu cjelovitost Kine i njen suverenitet na Tibetu. Sastanak je bio zatvoren, a tibetanski izvor je za AFP rekao kako nisu razgovarali u Ovalnom uredu koji je rezerviran za vođe država. Bijela kuća je tek u petak objavila da će Obama sutradan s Dalaj Lamom pričati o Tibetu. Dalaj Lama je kasnije rekao kako susret odražava predsjednikovu potporu očuvanju tibetanskog jedinstvenog religijskog, kulturnog i jezičnog identiteta te zaštiti ljudskih prava Tibetanaca. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Njonjo i Anemični 17.07.2011.

    tko o čemu kurva o poštenju pa tako i Kinezi o demokraciji!!!! Jedino šta mi se kod kineza sviđa za lopovluk,silovanje,malverzacije u svim segmentima,bilo kakvo krivično djelo metak u zatiljak i riješiš se bande!!!!!

  • Huck 17.07.2011.

    Čudna vremena, čudni maniri-... čudni ljudi!! Sada još fali, da počne netko sa strane odlučivati o tome, koga smijemo ugostiti u svojoj kući!

  • mesoterija_1 17.07.2011.

    masoni se sastaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare