To je to što me zanima!

Obilježena je godišnjica smrti razvodnika Marija Pavišića

Mario Pavišić (41) preminuo je u12. prosinca 2017. u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a
Vidi originalni članak

Prva godišnjica smrti razvodnika Marija Pavišića, pripadnika prvog hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) obilježena je u srijedu u vojarni Rukla u Litvi. 

Izaslanstvo 3. HRVCON-a eFP borbene skupine pod vodstvom Sjedinjenih američkih država na čelu sa zapovjednikom satnikom Željkom Trčekom uz pripadnike kontingenta, ujedno pripadnike 1. mehanizirane bojne "Tigrovi", odalo je počast svom nekadašnjem kolegi, razvodniku Mariju Pavišiću, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen obilježja u vojarni Rukla.

TRAGEDIJA U LITVI Nagla smrt: Hrvatski vojnik je doživio infarkt ili moždani udar

Prvu godišnjicu smrti razvodnika Pavišića obilježili su i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Litvi Krešimir Kedmenec i prvi tajnik veleposlanstva Berislav Živković uz dva pripadnika 1.HRVCON-a, ujedno i pripadnika 1. Satnije Tigrova, koji su u svoje osobno i u ime Satnije odali počast preminulom Pavišiću. Uz njih je obilježavanju prisustvovao i dočasnik litavske vojske Vitalijus Kuznecovas, koji je 1994. godine sudjelovao u mirovnoj misiji u Hrvatskoj, a 2017. u Litvi bio od velike pomoći prilikom nesretnog događaja te pomogao u organizaciji transporta preminulog Marija Pavišića iz Litve u Hrvatsku.

POZLILO MU Umro je u vojarni u Litvi: Tijelo vojnika danas stiže u Hrvatsku

U vojarni Rukla u Litvi podignuto je spomen obilježje u sjećanje na preminulog pripadnika hrvatske vojske u sklopu NATO eFP-a, a ove je godine na njemu upisano i ime preminulog njemačkog vojnika koji je preminuo u prometnoj nesreći u sklopu obavljanja dužnosti. Spomen obilježje simbolizira željeznog vuka koji je zaštitni znak Bojne pod čijim zapovjedništvom djeluju NATO postrojbe u Republici Litvi.

Mario Pavišić (41) preminuo je u12. prosinca 2017. u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a. Pripadniku je pozlilo nakon čega mu je pružena liječnička pomoć u vojarni. Međutim, nakon pokušaja reanimacije pripadnik je preminuo.

HRVATSKI VOJNIK UMRO U LITVI 'Što sam Bogu zgriješio? Ostao sam bez sina, a unuci bez oca'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare