To je to što me zanima!

Obilne kiše u Puli: Vatrogasci su imali preko 40 intervencija

Radi obilne vode na kolniku od jutros je zatvorena dionica istarskog ipsilona Pula-Kanfanar u oba smjera, zatim cesta Umag-Buje kod mjesta Juricani te cesta Antenak-Tarska vala
Vidi originalni članak

Istarski vatrogasci imali su više od četrdeset intervencija radi ispumpavanja vode ili zbog uklanjanja stabala i granja s prometnica u noći s utorka na srijedu kada je pala nova obilna kiša te su porasli vodostaji rijeka, potvrdio je za Hinu zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović.

VIDEO: NAJJAČE JUGO STOLJEĆA U Dalmaciji plima na vrhuncu, olujni valovi su potopili obalu

- Vatrogasci su najviše intervencija radi ispumpavanja vode imali u Puli i to u dvanaest navrata, zatim u Rovinju u deset slučajeva, Umagu, Poreču i Pazinu, no situacija je pod nadzorom - izvijestio je Karlović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zbog obilne vode na kolniku od jutros je zatvorena dionica istarskog ipsilona Pula-Kanfanar u oba smjera, zatim cesta Umag-Buje kod mjesta Juricani te cesta Antenak-Tarska vala. 

Obilna kiša pala je na potezu od Kanfanara do Vižinade, a prema mjerenjima meteoroloških postaja u Istri do sedam sati u srijedu ujutro, postaja u Kanfanaru zabilježila je 81 mm, a ona u Mekišima kod Vižinade 70 mm. 

Najmanje kiše palo je na istoku Istre i oko Učke, između 3 i 6 mm, dok su postaje u Puli izmjerile između 17 i 19 mm, u Vodnjanu je izmjereno 37 mm, a u Marčani 27 mm.

Porastao je i vodostaj istarskih rijeka - u jedan sat iza ponoći Raša je kod Potpićna dosegla 348 cm, no vodostaj je u padu i u 7 sati iznosi 298 cm. Vodostaj Mirne na Ponte Portonu raste, jutros iznosi 348 cm, nakon jučerašnjih 24 cm,  no za sada izlijevanje iz korita ne prijeti.

UŽIVO: VATROGASCI NA TERENU Poplava u Splitu: Dioklecijanovi podrumi su potpuno poplavljeni

Prema prognozama, kiša će u Istri postupno slabiti, a do poslijepodneva na većem dijelu područja i prestati.

- Naša ekipa radila je cijelu noć i intervencije su se obavljale po prioritetima. Osim ispumpavanja vode iz podruma i raznih drugih objekata vatrogasci su intervenirali u nekoliko navrata i zbog pada stabala po kolnicima. Intervencija je bilo i zbog pada skele na krov kuće a pritom je nastala manja materijalna šteta. Vatrogasci su i dalje pripravni - kazao je Karlović.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare