To je to što me zanima!

Obitelj Božić: Zaključali smo vrata. Svoju djecu nećemo dati

Nakon sudske presude da su djeci ugroženi život, zdravlje i razvoj ako ostanu s roditeljima, Božići su imali rok do ponedjeljka da djecu dobrovoljno izruče
Vidi originalni članak

Tomislava i Ante Božić iz Maslenice odbili su svoju djecu predati Centru za scijalnu skrb u Zadru.

Nakon sudske presude da su djeci ugroženi život, zdravlje i razvoj ako ostanu s roditeljima, imali su rok do ponedjeljka da djecu dobrovoljno izruče. Kako to nisu učinili, stigla im je ovrha nad sinom (3) i kćeri (4,5). Sad po njih mogu doći djelatnici centra, no očajna majka kaže da ih neće pustiti u kuću.

- Svoju djecu neću dati. Morat će razbiti vrata iza kojih smo se zaključali. Djeci je najbolje s nama, ništa im ne fali i to se vidi po njima. Svaki se problem može riješiti razgovorom, a mi smo razgovarati spremni – kazala je mama.

Božići imaju i treće dijete, sina (1,5) koji se nalazi u bolnici na liječnju zbog kronične bolesti.

Centar im je početkom ožujka pokušao oduzeti djecu, ali nisu uspjeli.     

Idi na 24sata

Komentari 305

  • monique_1_1 06.04.2016.

    ZAŠTO IM ODUZIMAJU DJECU Centar za socijalnu skrb Zadar predložio je oduzimanje prava na stanovanje sa djecom ovoj obitelji iz slijedećih razloga, koje je Sud uvažio: - Majka se kao 15-godišnjakinja skitala, pila alkohol, bila agresivna i promiskuitetna - Otac nema odgojne kapacitete, a na nadzor (djelatnicu) iz Centra je vikao, psovao, bio neugodan i prijetio da mu se više ne usude dirati djecu - Pedijatrica je upozorila da se najmlađe dijete, sa višestrukim oboljenjima, ne dovodi redovito na preglede - U zimskom razdoblju svih pet članova obitelji spava u istoj prostoriji gdje se kuha i puši - Centar je podnio i kaznenu prijavu zbog nesuradnje sa njima - Centar je procijenio da „ostanak maloljetne djece u obiteljskoj kući predstavlja prijetnju opasnosti za njihov život, zdravlje i razvoj“!

  • malenalena 06.04.2016.

    e ljudi moji,koliko samo djece odlazi gladno u školu...koliko njih istjera ZET-ov kontrolor iz bus-a,tramvaja je rnemaju kartu-pokaz.....to slika naše države...pravnost i ispravnost jedne države očituje se kroz odnos spram djece,budućnosti......zašto se npr. ne ugledamo na Švedsku,pa uopće neće biti ovakovih slučajeva što se djece tiče..?

  • malenalena 06.04.2016.

    koliko sam pratila ovaj slučaj,nigdje se ne spominje nasilje,zlostavljanje i slično...razlog je siromaštvo i stambeni neuvjeti....i šta mogu rećI, sramota društva,države a i svih nas koji i dalje šutimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare