To je to što me zanima!

Obitelj dva dana provela u autu zatrpanom ispod metra snijega

Obitelj je autom krenula na zimovanje u Novi Meksiko kada su uletjeli u oluju. Stali su, no snijeg je toliko napadao da već nakon nekoliko sati nisu mogli nikuda
Vidi originalni članak

Mnoge obitelji su baš u vrijeme blagdana proživljavale svoje najteže trenutke. Onda im se nasmiješila sreća i predivne događaje u vrijeme najljepšeg razdoblja u godini mogli su opisati nikako drugačije nego kao pravo čudo. Svaki dan objavljivat ćemo po jednu priču u našem specijalu 'Božićna čuda'. 

Američka obitelj Higgins dva dana je bila zarobljena ispod metra snijega nakon što ih je na putu u Novi Meksiko zaustavila snježna oluja. David i Yvonne Higgins i njihova petogodišnja kćer Hannah u automobilu zatrpanom snijegom proveli su dva dana prije nego što su ih pronašli spasioci. 

Djevojčici, srećom nije bilo ništa, dok su njezini roditelji pretrpjeli tek manju upalu pluća.

Sve se odigralo nekoliko dana prije Božića 2011. godine. Obitelj je automobilom krenula na zimovanje u Novi Meksiko kada su uletjeli u oluju. Stali su kako bi pričekali da nevrijeme prođe, no snijeg je toliko napadao da već nakon nekoliko sati nisu mogli nikuda. Njihov automobil pretvorio se u iglu na kotačima. Imali su dovoljno hrane i vode, a vrijeme su kratili igrajući igrice na mobitelima i gledajući filmove. 

Nakon prvog dana pomalo gubili nadu

Iako su imali zimsku opremu i jedno vrijeme pratili tragove u snijegu postalo je jasno da moraju stati. Pokušavali su privući pažnju rijetkih vozila koja bi prošla pokraj njih, no nitko nije obraćao pažnju. Nakon prvog dana već su pomalo gubili nadu. 

David je na kraju ipak uspio dobiti svojeg brata u Teksasu. Policija je odmah počela tražiti zarobljenu obitelj, a kada su napokon 'napipali' auto u snijegu morali su razbiti prozor da ih izvuku

- Nismo ni znali koliko je dubok snijeg. Uspjeli su nas izvući. Spasioci su fotografirali automobil koji je izgledao kao zečja rupa. Bili smo ispod više od metra snijega - rekao je David.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • mergan 17.12.2013.

    Mogli su zvat međunarodni i Bandića, stigal bi prije brata a ima i iskustva sa snijegom. No nažalost nezna za njega.

  • ribomanijak 15.12.2013.

    Zatrpani sa metar snijega pa zubima bi ga prokopao i spasio svoju obitelj !!!

  • tutek 13.12.2013.

    Dva dana su sjedili u zatrpanom autu dok su drugi par metara od njih vozili po očišćenoj cesti? Glup, gluplji...najgluplji

Komentiraj...
Vidi sve komentare