To je to što me zanima!

Obitelj je neutješna: 'Susrest ćemo se mi gore gdje je mir...'

Davor Paušak jedna je od šest žrtava krvavog pokolja na zagrebačkoj Kajzerici. Ubio ga je Igor Nađ koji je nekoliko sati kasnije sebi presudio pucnjem u glavu. Davor je bio u vezi s Josipom i trebali su se vjenčati...
Vidi originalni članak

Među ubijenima u nezapamćenom masakru na zagrebačkoj Kajzerici je i Davor Paušak (29), zaručnik također ubijene Josipe Tojagić. Razgovarali smo s Matom Kalajžićem, njegovim rođakom. Roditelji su bili previše potreseni za davanje ikakvih izjava.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Davor je bio osoba kakva se rijetko rađa. Krasan, pristojan momak, završio je fakulet, diplomirani je inženjer prometa. Radio je u tvrtki Croatia bus na vrlo odgovornim poslovima jer je i sam cijeli život bio odgovoran. I kao dijete i na školi i na faksu. Bio je cijenjen, i u društvu vrlo omiljen. Ovo je tuga pregolema za svakoga tko ga je poznavao - priča nam Kalajžić.

- Okrutnošću bešćutne osobe prekinut je život. Tako pobiti nevine ljude, dobre osobe... Nažalost, možemo samo reći da se Davor u tom trenutku našao na krivom mjestu i u krivo vrijeme. Ta bezlična masa koja je pucala i pobila te ljude, pobila bi ih da ih je bilo dvadeset. Gađao je vrlo precizno, nije bilo živih iza njega. To je psihopat koji se vrlo dobro znao pretvarati. U svakom slučaju se radi o masovnom ubojici i nadamo se da je sada tamo gdje mu je mjesto - kazuje nam Davorov rođak. 

ZLOČIN NA KAJZERICI Minute prije masakra: Igor Nađ je zagrlio dječaka pa ga je ubio

- Cijela obitelj smo vjernici, praktični katolici i vjerujemo da je Davor sada među anđelima i da će čuvati mamu, tatu, sestru, nećaka i nećakinju koji su ga jako voljeli. Zvali su ga ujko svaki put kad bi došao. To je tragedija koja se ne može opisati riječima i razumom. Cijela obitelj tuguje sada i tugovat će cijeli život, nosit ćemo ga s ponosom u srcu i bit će s nama do susreta u vječnosti - priča Kalajžić i dodaje da je napisao i pjesmu o njemu. Otkrio nam je prvi stih:

- Smrti se ja ne bojim jer Isusa ljubim svim srcem svojim. Eto. I to vrijedi za našeg Davora i našu obitelj. Mi ćemo se susresti gore gdje je vječni mir, daleko od Sotone koja je pucala u njega - rekao nam je Davorov rođak Mate Kalajžić. Zahvalan je policiji koja je žurno izašla na teren.

POLICIJA O UBOJICI S KAJZERICE: 'Nije se htio predati. Vozio je taksi i sa žrtvom je imao bebu'

- Hvala im, opkolili su i pronašli tijelo ubojice u najkraćem mogućem vremenu. I danas su nam na raspolaganju, zahvaljujemo se njima i svim onima koji tuguju s nama i koji će Davora nositi u srcu - poručio je njegov rođak i dodao da će se sprovod održati u utorak u 16 i 30 na Mirogoju. Razgovarali smo i s Davorovim prijateljem Daliborom, koji nam kaže da su pokojna Josipa Tojagić i on bili šest godina u vezi. Zaručili su se prije godinu dana.

- To vam je bila jako velika ljubav, ona je isto imala 29 godina, kao on. Jako puno se brinula o nećaku Paulu. Kad god sestra Maja nije mogla zbog posla, Josipa ga je čuvala. Bila je majčinska figura - rekao nam je Davorov prijatelj. Posjetili smo i kafić u kojeg je Davor dolazio s prijateljima. Osoblje kafića ga poznaje, ali nisu htjeli ništa komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 04.08.2019.

    što reć ... kao da je briga ove u saboru za ovkvu situaciju u zemlji.. plaća ide a i penzija će uskoro .. a mi nek muku mučimo

  • Pao i ustao. 04.08.2019.

    Zivot nema smisla izgleda. Za koji dan niko nece vise za to znati,tih ljudi vise nema i koga briga za to. Tako bi bilo i da su i od starosti umrijeli. Smrt je smrt,bila ona od starosti ili od metka u celo,svima se isto pise. Ovo je ludjacki cin,samo rodbina zna kako je to,ostalima je sve svejedeno.

  • 04.08.2019.

    U ovom životu se ništa ne događa slučajno, sve služi svrsi i grijeh ne postoji. Kada bi ovaj svijet funkcionirao kako to popovi propovijedaju , onda bi bog bil najveći fušer.

Komentiraj...
Vidi sve komentare