To je to što me zanima!

Obitelj od Pivovare traži 3.6 milijuna kuna odštete

Optuženici Karlovačke pivovare izjavili su na Općinskom sudu da se ne osjećaju krivima. Obitelj Z. Martinovića traži 3,6 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Petero zaposlenika Karlovačke pivovare optuženo je za ispuštanje velike količine ugljičnog dioksida od kojeg je umro prolaznik Zdravko Martinović. On je 23. veljače šetao sa svojim psom i izgubio svijest, a par dana poslije umro je u karlovačkoj bolnici.
Za ovaj propust tereti se tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni inžinjer Slaven Siladić, voditelj proizvodnje fermentacije Marinko Kovačević, rukovoditeljica odjela sigurnosti na radu Zrinka Odrčić i direktorica proizvodnje Marija Tufeković. Suđenje se nastavlja 13. veljače 2008. godine, kada će biti saslušani svjedoci. Predložen je još jedan svjedok Aleksandar Merčević koji je vrlo bitan u slučaju jer je radio na cijevi koja je iz pivovare išla u potok. Zbog brzine tijeka istrage Merčević nije ispitan, no sud ga je prihvatio kao svjedoka kojeg će kao i ostale ispitati u veljači.
- Pokušali smo dugo vremena sklopiti nagodbu s Pivovarom, no oni su se na to oglušili. Ovo je malen iznos za ljudski život, a Pivovara si to može priuštiti, rekla je Sanja Omruž, koja zastupa obitelj Martinović.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Bijela13 19.12.2007.

    nadam se da ce dobiti novac jer covijeka su ubili..a druge truju..

  • Pr0xiMUS 19.12.2007.

    malo je to novaca za smrt čovjeka koji se otrovao zbog kemikalija koje je pivovara ispustila.... 3,6 mil kn je bijedno malo... trebali su tražiti bar 15 mil... oni imaju 3x više neto dobivi vjerojatno godišnje nego što taj ljudski život procjenjen...

  • udrugabu 19.12.2007.

    ..a šta je sa službenicima Doma zdravlja koji su sve zataškavali zbog novčane donacije Karlovačke pivovare?Zašto se i njima ne sudi jer prikrivanje kaznenog djela je također kazneno djelo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare